• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Privredna komora: Vlada pokazala opredijeljenost da pomogne

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Vlada Republike Srpske je najnovijom uredbom pokazala opredijeljenost da pomogne privrednicima, smatraju u Privrednoj komori RS.

 Privredna komora: Vlada pokazala opredijeljenost da pomogne Izvor: Vlada RS

Vlada Republike Srpske danas je usvojila uredbu o dodjeli sredstava ugostiteljima, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje gubitka zbog posljedica pandemije.

Portparol Privredne komore Srpske Vladimir Blagojević kaže da je Vlada uredbom pokazala opredijeljenost da pomogne privrednicima.

Blagojević je istakao da je Privredna komora Srpske pozdravila odluku Vlade Srpske da usvoji uredbu o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona za period oktobar-decembar 2020. godine.

Povezano

"Na ovaj način, Vlada je prihvatila još jednu inicijativu Komore, te pokazala opredijeljenost da pomogne privrednicima u prevazilaženju problema prouzrokovanih pandemijom virusa korona", rekao je Blagojević.

On je naveo da će privrednim subjektima, koji ispunjavaju uslove propisane uredbom, biti uplaćeni porezi i doprinosi na platu po svakom zaposlenom radniku prijavljenom na puno radno vrijeme ili preduzetniku koji nije obveznik doprinosa na osnovu radnog odnosa ili korisnik prava na penziju, u skladu sa propisima kojima je uređena oblast doprinosa i poreza na dohodak, za period oktobar-decembar.

Blagojević je podsjetio da je Privredna komora Srpske uputila 3. marta inicijativu Ministarstvu trgovine i turizma Srpske u vezi sa izmjenama i dopunama uredbe o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju usluge smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskih gubitaka zbog posljedica pandemije virusa korona.

"Komora je predložila da se produži trajanje uredbe do kraja 2020. godine, što je i učinjeno", rekao je Blagojević.

On je naveo da se ovim privrednim subjektima, obuhvaćenim uredbom, omogućava da zadrže postojeći nivo zaposlenih i izmire obaveze po osnovu poreza i doprinosa do kraja 2020. godine, naročito kada se uzme u obzir činjenica da je upravo u posljednjim mjesecima prošle godine /oktobar, novembar i decembar/ zabilježen dodatni pad dolazaka i noćenja gostiju.

"Na taj način dodatno je otežano poslovanje ugostiteljskih objekata za pružanje smještaja i turističkih agencija", rekao je Blagojević.

Vlada Republike Srpske donijela je danas uredbu o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona za period oktobar-decembar 2020. godine.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE