• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poreska uprava se pohvalila pozitivnim revizorskim izvještajem

Autor Dušan Volaš

Poreska uprava Republike Srpske dobila je pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora RS nakon izvršene revizije finansijskih izvještaja i usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija u finansijskim izvještajima Uprave za 2020. godinu

 Poreska Uprava Republike Srpske revizorski izvještaj Izvor: MONDO

"Ovo je potvrda kvalitetnog i odgovornog rada Poreske uprave Republike Srpske koja je jedna od najvećih institucija Srpske. Ako se uzme u obzir složeni sistem poslovanja Uprave, koja je organizovana u sjedište sa šest sektora i sedam područnih centara sa 48 područnih jedinica, pozitivan revizorski izvještaj ove institucije dobija na još većem značaju", ističe se u saopštenju Poreske uprave Srpske.

Uz dosljednu primjenu svih zakonskih propisa i veliki iskorak u procesu digitalizacije, ovaj izvještaj potvrđuje i efikasnost i pravičnost u radu Poreske uprave Republike Srpske koja je na ovaj način svrstana u red modernih institucija koje su istinski servis svojih građana i koje i dalje teže da unaprijede svoje usluge, dodaje se u saopštenju.

Finansijska revizija u Poreskoj upravi trajala je četiri mjeseca, a prema mišljenju Glavne službe za reviziju, finansijski izvještaji istinito i objektivno prikazuju u svim materijalno značajnim aspektima finansijsko stanje imovine i obaveza na dan 31. decembar 2020. godine, prihoda, primitaka, rashoda i izdataka, kao i izvršenje budžeta za godinu koja se završava na taj dan, u skladu sa propisanim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor u Srpskoj.

Uz reviziju finansijskih izvještaja Poreske uprave Republike Srpske izvršena je i revizija usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija iskazanih u finansijskim izvještajima ove uprave za 2020. godinu, te je utvrđeno da su u svim materijalno značajnim aspektima u skladu sa propisima kojima su regulisane.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE