• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada Srpske: Za podsticaj poljoprivrede i sela 75 miliona maraka

Autor Nikolina Damjanić

Vlada Srpske usvojila je danas plan korišćenja sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede i sela za ovu godinu u ukupnom iznosu od 75 miliona KM.

 podsticaj vlade za selo i poljoprivredu Izvor: Vlada RS

Od tog iznosa za podršku tekućoj proizvodnji biće izdvojeno 54,3 miliona KM, podršku dugoročnom razvoju 14 miliona KM, a za sistemske mjere 6,7 miliona KM, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada je donijela Uredbu o uspostavljanju i vođenju Registra dijaspore s ciljem sistematskog prikupljanja, vođenja i obrade podataka o građanima i pravnim licima i udruženjima u dijaspori u svrhu jačanja i razvijanja saradnje, kao i planiranja aktivnosti institucija.

Ovom uredbom se propisuje uspostavljanje i vođenje ovog registra o fizičkim i pravnim licima i udruženjima u inostranstvu, način podnošenja prijave za upis u Registar i druga pitanja u vezi sa Registrom.

Uredba se primjenjuje na fizička lica koja imaju prebivalište u inostranstvu, a koja su porijeklom iz Republike Srpske, te na pravna lica i udruženja u inostranstvu čiji su vlasnici/osnivači porijeklom iz Srpske.

Vlada je donijela i Uredbu o izmjeni Uredbe o visini i načinu naplate naknade za izdavanje uvjerenja o zdravstvenom stanju životinja.

Imajući u vidu stanje u poljoprivredi koje je nastalo kao posljedica panedmije virusa korona, kao i potrebu za stvaranjem povoljnijih uslova za rad veterinarskih organizacija, ovom uredbom promijenjen je način raspodjele sredstava prikupljenih od naknada za izdavanje uvjerenja o zdravstvenom stanju životinja.

U skladu sa predloženim rješenjem, prikupljena sredstva u cjelini su prihod ovlašćene veterinarske organizacije i koriste se za sprovođenje mjera zdravstvene zaštite životinja.

Vlada je donijeli i Uredbu o sprovedbenim dokumentima u Republici Srpskoj, kojom se uređuju procedure izrade i struktura ovih dokumenata, praćenje, izvještavanje i vrednovanje, usklađivanje sa budžetskim planiranjem i druga pitanja od značaja za sprovedbene dokumente u Srpskoj.

Pročitajte i ovo:

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE