• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dokapitalizacija HET-a: ERS ostaje većinski vlasnik

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Okončan je proces dokapitalizacije preduzeća Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/, a većinski vlasnik ostaje "Elektroprivreda Republike Srpske".

 ERS dokapitalazacija HET Izvor: Mondo - Željko Svitlica

"Pravo preče kupovine akcija je iskoristilo preduzeće `Elektroprivreda Srpske` i kupilo je u vrijednosti od 64,99 odsto akcija u novcu, to podrazumijeva 83.700.000. Na taj način smo obezbijedili toliku svotu novca beskamatno", rekao je direktor HET-a Gordan Mišeljić.

Direktor za ekonomsko-finansijske poslove HET-a Slobodan Čomić navodi da se sredstva koja su dobili od "Elektroprivrede" već nalaze na posebnom računu Nove banke i u toku naredne sedmice će biti prebačena na račun HE "Dabar".

Direktor "Elektroprivrede Srpske" Luka Petrović rekao je da će Republika Srpska povećati svoje učešće u vlasništvu HET-a sa dosadašnjih 80 na 86,4 odsto. "Tako da sve one priče o famoznoj privatizaciji HET-a padaju u vodu", dodao je on.

Priča o dokapitalizaciji HET-a trajala je mjesecima, jer se ekonomija zamijenila politikom, a termin dokapitalizacija zamijenjen je teriminom "privatizacija", prenosi ATV.

Danas u HET-u kažu da je sve bilo bespotrebno, te da je urađeno ono što je u startu i planirano. Po pravu preče kupovine po cijeni od 0,46 KM svaki akcionar je imao pravo da dokupi onoliko akcija koliko je do sada imao

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE