• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski market "Mere" biće otvoren u centru Banjaluke

Autor Dušan Volaš

Ruski trgovački lanac "Mere" stigao je na tržište BiH, prvu prodavnicu otvara u Istočnom Sarajevu, a dolazak u Banjaluku je planiran za dva-tri mjeseca.

 Market Mere u Banjaluci Izvor: Envato

Ovo je za Mondo potvrdio Kemal Muratović, direktor firme "Express Consulting" koja vodi sve poslove oko početka rada trgovačkog lanca "Mere" u BiH.

Muratović nije mogao da potvrdi na kojoj lokaciji će market u Banjaluci tačno biti smješten, ali je potvrdio da se radi o centru grada.

Prvu prodavnicu ruski trgovački lanac "Mere" otvoriće sutra, 18. maja, u Istočnom Sarajevu, na adresi Slavka Leovca 4.

"Nakon Istočnog Sarajeva, Mere početkom juna otvara svoje poslovnice u Doboju i Prijedoru", rekao je Muratović i istakao da je u planu otvaranje do 80 marketa širom BiH, odnosno u lokalnim zajednicama koje imaju više od 50.000 stanovnika.

Ko je ruski gigant koji dolazi u BiH?

Ruski trgovački lanac se često opisuje kao "ultra diskontni lanac"", čije prodavnice nude ograničen asortiman namirnica koje isporučuju direktno dobavljači, uz minimalnu uslugu i marketing. Kompanija kaže da im takav pristup omogućava prodaju robe po cijenama 20 odsto nižim od evropskih rivala Aldija i Lidla.

"Mere je predstavljen evropskim kupcima 2016. godine, a brojne prodavnice sada su otvorene u Njemačkoj, Poljskoj, Litvaniji, Srbiji, Ukrajini, Rumuniji, Španiji, Italiji i Velikoj Britaniji.

Kako su ga mediji ranije opisali, ovaj diskontni lanac je konkurencija svima i nije nikome, prenijeli su beogradski mediji.

"Mere" u BiH zasad ima četiri registrovane podružnice. U evropskim zemljama posluju pod brendom "Mere", a u Rusiji pod imenom "Svetofor" (semafor) kao podružnica Torgservis grupe osnovane 2009. godine i posluju na više od 800 lokacija širom zemlje. U 2020. godini imali su ostvaren promet veći od 2,2 milijarde evra.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Možda će prvi meseci cene biti nešto niže od ostalih marketa a onda će se i oni uklopiti u lopovluk kao i ostali. Već viđeno u Srbiji

MONDO REPORTAŽE