• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Firma poznatog hrvatskog fudbalskog menadžera u RS ostvarila dobit od 14 miliona maraka

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Firma "Niagara Sports Global Management" registrovana u Gradišci u Republici Srpskoj, čiji je vlasnik hrvatski fudbalski menadžer Endi Bara, ostvarila je profit od 14,7 miliona KM tokom 2021. godine.

 Niagara Sport Management dobit u RS Izvor: Youtube/screenshot/Podcast incubator

"Niagara Sports Global Management" je ostvarila rekordan profit među preduzećima u RS koja imaju samo jednog zaposlenog, objavio je danas ranije portal Capital.

Firma pod nazivom "Grupa Niagara Sports Global Managment" u RS je registrovana 2019. godine, a Endi Bara je njen osnivač, direktor i jedini zaposleni.

Na sajtu piše da je (povezana) grupa "Niagara Sports Company" uvrštena među 25 najboljih agencija u svijetu na Transfermarktovoj listi od 1000 agencija

"Vodimo svoje klijente na najbolji način tako da ostvare svoj puni potencijal, a sarađujemo s velikim profesionalnim klubovima i institutima kako bismo mogli savjetovati naše klijente o najbolji put za njihove karijere", navodi se u opisu agencije.

Endi Bara nedavno je, gostujući u hrvatskom ''Podkast Inkubatoru'', ispričao da su u menadžerskom poslu najbitniji lični kontakti i povjerenje.

Bara je nekadašnji fudbaler, a danas veoma uspješan fudbalski menadžer. U svijetu fudbalskih transfera proslavio se kada je 2014.  godine doveo mladog reprezentativca Španije Danija Olma iz "Barselone" u zagrebački "Dinamo". Olmo je kasnije prešao u njemački "Lajpcig" za 22 miliona evra plus bonusi koji se aktiviraju na različite načine.

Klijenti Bare i njegove kompanije su napadač "Juventusa" Alvaro Morata, Tiemu Bakajoko (igrač ''Milana'' na pozajmici u ''Čelziju''), Džonatan Ikone koji je nedavno prešao iz "Lila" u "Fiorentinu", itd.

U Republici Srpskoj porez na dobit je 10 odsto, znatno manje u odnosu na zemlje u regiji, pa mnogi preduzetnici iz ovog području odlučuju da ovdje otvore firme preko kojih posluju.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE