• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanična statistika potvrdila: Turistički “bum” u Republici Srpskoj

Autor Brankica Spasenić

Statistički podaci o dolascima i noćenjima turista u Republici Srpskoj pokazujui pravi “turistički bum” u maju, a uobičajeno, najviše turista je bilo iz Srbije, potom Slovenije i Hrvatske, ali i Turske, Austrije, SAD i brojnih drugih zemalja.

 Broj turista u Republici Srpskoj Izvor: tanjug/AP Photo/Joan Mateu

U maju 2022. godine ostvareno je 42.247 dolazaka turista i 93.118 noćenja, što je u odnosu na mjesec ranije više za oko 42 odsto.

Zavod za statistiku RS je objavio da je broj dolazaka turista u maju ove godine, u odnosu na isti mjesec lani, gotovo uduplan, odnosno veći je za preko 90 odsto, a broj noćenja veći za oko 73 odsto.

U maju 2022. godine Republika Srpska je raspolagala sa 11.920 stalnih ležaja.

Broj domaćih i stranih turista u maju je bio gotovo izjednačen, a u kategoriji turističkih mjesta u kojima su gosti boravli, najčešće se navode “ostala turistička mjesta”, iza kojih slijede planine i banje, a odsjedali su uglavnom u hotelima, zatim kampovima, te odmaralištima.

Ovakvi podaci posljedica su i brojnih turistički dešavanja u maju širom Srpske, a samo u Banjaluci organizovane su razne manifestacije i događaji, poput Svjetskog prvenstva u raftingu, Međunarodnog plivačkog mitinga, Moto festa, kao i brojni koncerti i drugo.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Turista

Došao sam kao i hiljade drugih da obiđem svoje roditelje penzionere, i da vidim šta je ostalo od ljudi koje sam poznavao. Slab je to turizam, samo se više uvjerim da je dobro što sam otišao. Dolaziću dok imam koga da obiđem a posle toga, nemam nikakvog razloga.

MONDO REPORTAŽE