• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS utvrdila postupak dodjele turističkih vaučera

Autor Dušan Volaš

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu, kojim se propisuje postupak dodjele turističkih vaučera u Republici Srpskoj.

 Vlada RS usvojila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu Izvor: Ministarstvo trgovine i turizma RS

"Izmjenama ovog zakona, obezbjeđuje se pravni osnov za dodatni podsticaj turističkoj privredi i građanima Republike Srpske, a koji su u prethodnom periodu realizovani kao mjera Kompenzacionog fonda", saopšteno je iz Vlade RS.

Nacrtom zakona smanjuju se formalnosti u postupku izdavanja licence za obavljanje poslova turističke agencije, usaglašava sadržaj Strategije razvoja turizma Republike Srpske sa sistemskim propisima u oblasti strateškog planiranja i predviđa osnov Ministarstvu trgovine i turizma za davanje saglasnosti na standarde održivog turizma.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela i Odluku o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava Ministarstvu privrede i preduzetništva na ime podsticaja za povećanje plate radnika u iznosu od 3.000.000 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Navedena sredstva su namijenjena za isplatu podsticaja za povećanje plata radnika u privrednim subjektima koji su u toku 2021. godine izvršili povećanje u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi Republike Srpske i Pravilnikom o postupku dodjele podsticaja za povećanje plate radnika.

Vlada Republike Srpske usvojila je Izvještaj o radu Kompenzacionog fonda Republike Srpske za period januar - septembar prošle godine, prema kojem je za sanaciju i ublažavanje štetnih posljedica virusa korona izdvojeno 87,5 miliona KM.

"Cilj osnivanja ovog fonda je saniranje posljedica i poteškoća nastalih zbog pandemije virusa korona, a ostvaruje se pružanjem direktne podrške preduzetnicima i poslovnim subjektima u Srpskoj koji su pretrpjeli ili trpe štetu usljed širenja virusa korona, Zavodu za zapošljavanje Srpske subvencionisanjem doprinosa za nezaposlenost, zdravstvenom sektoru Srpske za pokriće troškova nastalih usljed širenja virusa i zaposlenim u javnom sektoru koji su obavljali poslove pod posebno otežanim uslovima rada", navode iz Vlade RS.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE