• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspekcija utvrdila: Proizvođači i prodavači peleta i drveta nerealno visoko podigli cijene

Autor Dušan Volaš

Realna cijena za tonu peleta u Federaciji BiH (FBiH) trebalo bi da bude od 400 do 450 KM, a za metar kubni iscijepanog ogrevnog drveta od 100 do 120 KM.

 wooden-pellets-ecological-heating-2021-10-13-01-47-38-utc.jpg Izvor: Envato

Ovo je rečeno na sastanku federalnog ministra trgovine Zlatana Vujanovića sa predstavnicima Privredne komore i privrednika, direktorom Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisom Ajdinovićem i glavnim federalnim tržišnim inspektorom Elmirom Ramićem, saopšteno je iz federalne Vlade.

Rast cijena energenata dovodi potrošače u vrlo nezavidan položaj, a cilj Vlade je da zaštiti domaće tržište i obezbijedi dovoljne količine peleta i ogrevnog drveta po ekonomsko prihvatljivim cijenama.

Na sastanku je istaknuto da je poslije inspekcijskog nadzora utvrđeno da su proizvođači i prodavci peleta i ogrevnog drveta, koristeći novonastalu situaciju opšteg povećanja cijena robe i usluga, nerealno visoko podigli cijene.

Zatraženo je da se izvrši neophodna koordinacija sa relevatnim poslovnim subjektima za racionalizovanje troškova poslovanja radi snižavanja maloprodajnih cijena peleta i ogrevnog drveta, a ako izostane volja poslovnih subjekata Vladi će biti predloženo da preduzme i inicira mjere zaštite ekonomskih i potrošačkih interesa građana, ne isključujući i najrestriktivnije mjere.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE