• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Banjaluci obilježen Dan Telekoma Srpske (FOTO)

Autor Dragana Božić

U Banjaluci je obilježen Dan Telekoma Srpske.

 Srn2022-9-16_2129961_1.jpg Izvor: m:tel

Kompanija "M:tel" je u prvom polugodištu ove godine ostvarila dobit od 48,4 miliona KM ili više za 10 miliona KM nego u istom periodu prošle godine, izjavila je sinoć generalni direktor ove kompanije Jelena Trivan.

Trivanova je dodala da je dobit u prvom kvartalu bila 18,4 miliona KM, te da akcije na berzi svakog mjeseca rastu, što je, kako kaže, prava rijetkost u ovakvim finansijskim uslovima u svijetu.

"Sve ono što smo napravili, savremena mreža kojom smo pokrili više od 90 odsto teritorije BiH, `smart hom` i `smart siti` rješenja, mobilna ON televizija, pametno upravljanje strujom, otpadom, čini nas firmom koja prati savremene tokove i inovatorstva u našoj profesiji", rekla je Trivanova na obilježavanju "Dana Telekoma Srpske".

Prema njenim rječima, "M:tel" ima i finansijsko i upravljačko učešće u "Globalu Austrije" i "M:telu" Podgorice.

Trivanova je istakla da se "Dan Telekoma Srpske" obilježava kada i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave smatrajući da je to najprikladniji dan za ovu firmu.

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić rekao je da je ova kompanija 2006. godine krenula da se širi van Srbije i da su mnogi tada sumnjali da će pobijediti na tenderu za kupovinu akcija "Telekoma Srpske", ističući da je to tada bio odličan i potpuno ispravan potez.

"Drago mi je da je budućnost pokazala da smo bili u pravu, jer poslije 15 godina `Telekom Srpske` ne posluje uspešno samo na teritoriji BiH, nego učestvuje zajedno sa `Telekomom Srbija` u svim projektima naše međunarodne ekspanzije", naveo je Lučić.

On je dodao da "Telekom Srbija" ima ambiciozne i velike planove i da želi da bude kompanija prepoznata u cijelom svijetu, kao i da ove godine očekuje da će biti prihod veći od 1,5 milijardi evra.

Obilježavanju "Dan Telekoma Srpske", uz brojne zvanice iz privrednog i javnog života, prisustvovali su i potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić, koja je i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija. 

(Srna)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE