• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podrška privrednicima u Srpskoj: Predstavljena digitalna platforma "Info biz"

Autor Dušan Volaš

Privredna komora RS predstavila je digitalnu platformu "Info biz" kao dodatnu podršku domaćim privrednicima kroz pravovremene informacije o značajnim propisima, prilikama za edukacije, dobijanje grantova, ali i mogućnostima povezivanja sa potencijalnim partnerima.

 Info biz digitalna platforma za privrednike u Republici Srpskoj Izvor: Privredna komora RS

U prvim danima korištenja, platforma je dobila pozitivne reakcije mnogobrojnih privrednika i kompanija, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Sekretar Privredne komore Dragana Kokot rekla je da će se ovaj kanal komunikacije dodatno nadograđivati u narednom periodu i biti na raspolaganju korisnicima.

"Interakcija sa privrednicima je najznačajniji segment ove jedinstvene platforme, te će upravo korisnici i posjetioci veb-stranice biti u prilici da daju svoje mišljenje i utiču na određene izmjene regulativa. Takođe, mogu da predlože izmjenu propisa na snazi s ciljem stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja i rasterećenja privrede Republike Srpske", naglasila je Kokot.

U saopštenju se navodi da je važan segment "Info biz" digitalne platforme i edukacija, kao i da je u okviru prve faze prezentovanja projekta obrađeno nekoliko tema izrade planova kontinuiteta poslovanja i digitalizacije procesa proizvodnje i primjene digitalnih tehnologija.

"Info Biz" digitalna platforma će svim korisnicima omogućiti raspolaganje svim aktuelnim informacijama o trenutnim propisima od značaja za privredu objavljenim u službenim glasnicima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

U okviru ove platforme aktivna je B2B digitalna platforma, koja omogućava organizaciju svih B2B događaja koje Privredna komora Republike Srpske organizuje, kao dolazeće i odlazeće privredne misije u zemlji i inostranstvu.

Privredna komora Republike Srpske pokrenula je i novi kanal digitalne komunikacije sa privrednicima putem Viber zajednice.

Jedinstvena digitalna platforma "Info biz" realizovana je u okviru projekta "Kreiranje podrške/help deska za održavanje i unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća u uslovima uzrokovanim kovidom 19 - Help desk", koji sprovodi Privredna komora Republike Srpske, a sufinansira EU kroz širi program "EU for biznis rikaveri".

Projekat ima za cilj da unaprijedi znanje i kapacitete malih i srednjih preduzeća kako bi održali kontinuitet poslovanja u kriznim uslovima poslovanja, kao što je kovid 19.

Sve informacije su dostupne na internet stranici infobiz.komorars.ba.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE