• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar najavio: Postoji mogućnost da "Tesla" započne poslovanje u Bijeljini

Autor Dušan Volaš

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović potvrdio je za Bloomberg Adriju da poznata američka kompanija Tesla, u vlasništvu Elona Muska, planira započeti poslovanje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Bijeljini.

 Moguć dolazak "Tesle" u Bijeljinu Izvor: SmartLife / Tesla

"Postoji mogućnost dolaska Tesle, mi očekujemo da će to biti realizovano do sredine godine", rekao je Mitrović ne želeći da otkriva više detalja.

Dodao je da smatra da je poslovni ambijent koji pružaju Bijeljina i Republika Srpska razlog zašto se kompanija Tesla opredijelila za mogućnost dolaska na ovaj prostor.

Iz njemačke kompanije Pass, koja u Bijeljini proizvodi automobilske dijelove, prethodno danas je najavljena mogućnost da Tesla dođe u Semberiju.

Pogone Passa danas je posjetio Mitrović, a generalni direktor Passa Rado Maletić, govoreći o poslovanju, spomenuo je i mogućnost dolaska Tesle, ne navodeći više detalja.

Pass u Bijeljini, s njemačkim kapitalom od 85 odsto, zapošljava više od hiljadu radnika, sto odsto je izvozno orijentisan i nastavlja da širi proizvodnju. Imaju pogone na 23.000 kvadratnih metara, a sva proizvodnja unaprijed je prodata i namijenjena za izvoz u zemlje EU i dijelom u Srbiju.

Fabrika Pass proizvodi crijeva za protok za velike evropske brendove u autoindustriji, imaju 600 vrsta proizvoda, otvorili su proizvodnu halu i u Zvorniku, prenijela je agencija Srna.

Prema Maletićevim riječima, prošle godine su imali sto miliona KM prometa.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE