• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREF isplatio dividendu od pet miliona KM

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Skupština Penzijskog rezervnog fonda Republike Srpske (PREF) usvojila je godišnji izvještaj o poslovanju i odluku o raspodjeli dobiti za 2022. godinu prema kojoj će u republički budžet biti uplaćena dividenda u iznosu od pet miliona KM, saopšteno je iz PREF-a.

 PREF dobit pet miliona KM Izvor: Shutterstock

U saopštenju se navodi da je prema revidiranim finansijskim izvještajima PREF-a, lani ostvarena neto dobit u iznosu od 6,16 miliona KM, kao i da je dobijeno i pozitivno revizorsko mišljenje.

Ukupni prihodi PREF-a u prošloj godini iznose 14 miliona KM, što je za oko šest procenata više nego 2021. godine.

U saopštenju se navodi da je nastavljen trend stabilnih prihoda i rasta vrijednosti imovine pod upravljanjem, te da je imovina pod upravljanjem na kraju godine iznosila 293,9 miliona KM, što je za 9,05 odsto više nego na kraju 2021. godine.

Iz PREF-a ističu da su ponosni na saradnju ostvarenu sa Vladom Republike Srpske i Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje, te da će se s ciljem postizanja boljih rezultata i obezbjeđenja dugoročne finansijske održivosti obaveznog penzijskog osiguranja nastaviti održavati dobri odnosi sa preduzećima, domaćim i stranim investitorima, kao i sa domaćim i međunarodnim finansijskim institucijama.

Ukupna ostvarena dobit za 12 godina poslovanja PREF-a iznosi 90 miliona KM, a isplaćene dividende, uključujući i navedenu, iznose oko 68 miliona KM.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE