• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarac: Privrednici od naredne godine biće oslobođeni carina za uvoz nekih materijala

Autor Dušan Volaš

Privrednici iz Republike Srpske i Federacije BiH će u narednoj godini biti oslobođeni carina za uvoz određenih repromaterijala koje koriste u proizvodnji, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

 kosarac.jpg Izvor: SRNA/Zorica Simeunović

On je naveo da je to omogućeno današnjim usvajanjem na sjednici Savjeta ministara odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra 2024. godine.

Košarac je istakao da je ovo jedna od snažnijih mjera koje podržavaju napore entitetskih vlada da na adekvatan način, kroz stimulativne politike daju podršku poslovnoj zajednici u Republici Srpskoj i FBiH.

On je napomenuo da su poslovna društva u Srpskoj i FBiH prethodno dostavila Spoljnotrgovinskoj komori i Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa listu repromaterijala za koje je zatraženo oslobađanje od carina.

Košarac je novinarima nakon sjednice Savjeta ministara rekao da je važno dati vremena poslovnoj zajednici da sklopi ugovore sa svojim dobavljačima van EU, te istakao da je usvajanje ove odluke dobra poruka podrške Savjeta ministara entitetskim institucijama.

On je naglasio da će preko Uprave za indirektno oporezivanje Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara na kraju naredne godine sačiniti informaciju o efektima primjene ove odluke, i da će ona biti dostavljena Savjetu ministara na usvajanje.

SRNA/MONDO

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE