• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U nekim marketima od jutros sniženje: Proširena lista proizvoda u RS koji će pojeftiniti

Autor Nikolina Damjanić

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da je znatno proširena lista privrednih subjekata koji učestvuju u kampanji "Društveno odgovorni", kao i spisak proizvoda koji će pojeftiniti.

 Proizvodi koji su pojeftinili u RS Izvor: Srna/Danijela Danojlić

Šulić je najavio da će javnosti sutra biti dostupne detaljnije informacije o kampanji u koju su se u prvom koraku uključili trgovci iz svih krajeva Republike Srpske.

"Prateći inflatorna kretanja, odlučili smo se za proširenje kampanje na proizvođače i dobavljače, te su pokrenute aktivnosti na kreiranju liste proizvoda koji će biti obuhvaćeni kampanjom, a koji će građanima biti dostupni uz znatno nižu maržu, pa čak i maržu od nula odsto koje će se odreći svi učesnici u lancu snabdijevanja - od proizvođača, preko distributera do krajnjih trgovaca", rekao je Šulić.

Prema njegovim riječima, resorno ministarstvo je u junu pokrenulo kampanju "Društveno odgovorni" u kojoj će, u svjetlu globalnih ekonomskih prilika, inflacije i rasta cijena koji pogađaju domaće tržište, trgovci pokazati gest solidarnosti i potrošačima ponuditi niz proizvoda po sniženim cijenama, odričući se dijela marže.

Izvor: Srna/Danijela Danojlić

U pojedinim marketima i trgovinama u Banjaluci od jutros su istaknuti proizvodi koje građani mogu kupiti u okviru kampanje "Društveno odgovorni".

Na policama se mogu naći različiti suhomesnati proizvodi po sniženim cijenama.

Akciju snižavanja cijena domaćih proizvoda, kao vid pomoći stanovništvu, inicirao je u junu ove godine ministar trgovine i turizma RS Denis Šulić, a akciju je nedavno podržao i predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Izvor: Srna/Danijela Danojlić

Na sastanku premijera Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača dogovorena je mogućnost proširenja kampanje "Društveno odgovorno" u čijem je središtu iskazivanje solidarnosti prema potrošačima plasiranjem proizvoda po nižim cijenama u prodajnim objektima u Srpskoj.

Resorni ministar ranije je izjavio Srni da odgovorni proizvođači u Srpskoj snižavaju cijene prehrambenih i hemijskih proizvoda koji će biti jeftiniji i do gotovo četiri KM nego sada.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

@Zole. Ne znam zole ja sve ocekujem da ces mi ti reci kakvi su. Ja na srecu pazim sta kupujem i jedem

СА

Чему ово појефтињење, Додик, Вишковић, Жељка нас увјеравају стално да ми живимо боље него на западу, питам се зашто онда ова милостиња, ако је све бајно

Grof

Djeci svojoj mazete kavijar,djeci naroda buđavi parizer...svaka vam čast čestiti političari..ima onaj gore,sve gleda.

RS

Upozoravam sve gradjane da paze koje proizvode kupuju jer od skora se kao protein u skoro svim uvoznim proizvodima koriste crvi i drugi insekti. Medjutim svi proizvodi koji imaju kukce kao protein moraju da imaju svoju oznaku na proizvodu a to je u ovom sl zaba ili noga zabe. Kad je narod saznao za to i promjenili su logo sa zabe na spiralni. Ukoliko nevolite da jedete kukce obratite paznju sta kupujete

Zole

@RS da li su ukusni ti kukci

MONDO REPORTAŽE