• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Distributeri najavili: Naredne sedmice pojeftinjenje goriva u Srpskoj

Autor Dušan Volaš

Cijene goriva na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj, trebalo bi tokom naredne sedmice, možda već početkom, da pojeftine u prosjeku od pet, pa do čak 15 feninga, u zavisnosti od vrste naftnog derivata.

 Gorivo cijene RS BiH Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Istakao je ovo predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske Đorđe Savić, navodeći da bi prema trenutnim računicama dizel trebao biti jeftini u prosjeku od pet do deset feninga, a benzin od deset do 15.

"Na svjetskim tržištima je u posljednje vrijeme došlo do značajnog pada cijene sirove nafte, sa 95 na 84 dolara i naši domaći distrubuteri su nakon tri, četiri dana, došli u situaciju da sada mogu i naniže da koriguju svoje cijene. Reagovali su čim su bili u prilici", objasnio je Savić.

Navodi i da je nabavna maloprodajna cijena goriva, dizela, prije nešto manje od deset dana koštala čak 3,05 maraka, ali i da su nove cijene sirove nafte u međuvremenu zabilježile najveći sedmični pad od marta ove godine. Do istog je došlo nakon izvještaja o velikom povećanju zaliha benzina i slaboj potražnji u kombinaciji s rasprodajom tržišta obveznica, što je promijenilo raspoloženje na naftnim tržištima.

(Glas Srpske)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE