• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova radna mjesta i veće plate: Poslodavci i sindikat predstavljaju 11 mjera "za budućnost Srpske"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predstavnici Unije poslodavaca i Konfederacije sindikata Republike Srpske danas će potpisati sporazum "Za budućnost Srpske" i predstaviti 11 mjera koje obezbjeđuju održivost ekonomskog rasta i sistema socijalne zaštite.

 Konferencija za Budućnost Srpske Izvor: Shutterstock

Kako je ranije rečeno jedan od ciljeva je otvaranje 10.000 radnih mjesta u narednom periodu i postizanje visine prosječne plate u RS od 2.000 KM i više.

Saša Trivić, predsjednik Unije poslodavaca RS, rekao je da Nezavisne novine da se država i poslodavci, ali i sindikati veoma malo bave poboljšanjem opšteg stanja u Republici Srpskoj kako bi se popravio život ljudi i da je cilj, iz perspektive poslodavaca, da se zaustavi odlazak radne snage i da se eventualno neki radnici vrate iz inostranstva.

"Poslodavci su povećavali plate iz godine u godinu koliko su mogli. Iz anketa koje smo napravili sa radnicima evidentno je nezadovoljstvo u oblastima kojima upravlja država. Zajednički stav poslodavaca i sindikata je da država mora pokrenuti neke aktivnosti kako bi se poboljšalo kompletno stanje. Nezadovoljni smo aktivnostima Vlade RS po tom pitanju i kroz jedan ovakav sporazum ćemo pokušati da izvršimo pritisak da se dio ovih naših prijedloga uključi u program ekonomskih reformi i da država shvati da se mora brinuti za svoje građane", naglasio je Trivić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE