• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Centralni teren Srpska opena dobija krov i postaje dvorana! Stanivuković tvrdi da Đokovići traže licencu za Banjaluku!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dok gradonačelnik Banjaluke tvrdi da se ipak nije odustalo od ATP turnira, istovremeno se pojavljuju i informacije da će Centralni teren definitivno biti pretvoren u dvoranu.

 Centralni teren Srpska opena dobija krov  - Stanivuković tvrdi da Đoković traže licencu za Banjaluku Izvor: Mondo/Slaven Petković

Šta će biti sa Centralnim terenom Srpska opena? Veliki broj onih koji prođu pored teniskog kompleksa izgrađenog početkog godine vjerovatno se zapita isto gledajući u objekat koji mjesecima zjapi prazan nakon završetka ATP turnira serije 250.

Od početka izgradnje ovog objekta pominje se da će on biti pretvoren u multifunkcionalnu dvoranu, međutim, to se još nije desilo, vjerovatno zbog neizvjesnosti oko eventualnog daljeg održavanja ATP turnira serije 250.

Rumunski biznismen i bivši teniser, Jon Cirijak, vlasnik licence za turnir koji je dva puta održan u Beogradu, a potom i ove godine u Banjaluci, potvrdio je da se turnir 2024. vraća u Bukurešt, gdje se i održavao od 1993. do 2016. godine.

"Oduševljen sam što mogu da otkrijem da ćemo od 2024. vratiti turnir iz Beograda u Bukurešt. Cilj je da dobijemo seriju 500, ali sam svjestan da to neće biti nimalo lako", rekao je Cirijak.

Njegove riječi prenijeli su brojni mediji u regionu, kao i u Republici Srpskoj, navodeći da zbog ovakvog razvoja događaja naredne godine neće biti Srpska opena u Banjaluci, međutim, gradonačelnik Banjaluke tvrdi da to nije definitivno.

"Relevantne informacije o daljem održavanju turnira ne možemo imati prije jeseni, jer se pregovori za neke licence održavaju tada“, napisao je, između ostalog, Stanivuković u svojoj objavi na tviteru.

Gradonačelnik Banjaluke tvrdi da porodica Đoković i dalje radi na dobijanju licence za turnir u Banjaluci.

"Porodica Đoković, njihovi saradnici i organizatori Srpska opena aktivno rade na potrazi za dobijanje drugih licenci za održavanje turnira u Banjaluci. Do održavanja novog teniskog spektakla, dvorana će služiti brojnim drugim sportskim događajima", tvrdi Stanivuković.

Centralni teren Srpska opena, koji je početkom godine predstavljen kao buduća „Banjalučka arena“ u međuvremenu je zbog stanja u kojem se nalazi od završetka dobio i šaljivi nadimak "Kabrio arena“, a nakon informacija koje su se pojavile u subotu izgleda da on ipak neće "čekati" novi turnir već da će se prilagoditi prvobitnoj namjeni, a to je da bude sportska dvorana.

"Biće završena dvorana (postavljen krov) i koristiće se kao i dvorana Borik samo sa znatno većim kapacitetom. Iduće nedelje moguća objava i za još jedan veliki događaj", objavio je Saša Trivić, član Upravnog odbora Teniskog saveza Republike Srpske, koji je izgradio pomenuti objekat na kojem se igrao ATP turnir Srpska open.


Prema nezvaničnim informacijama kapacitet buduće dvorane biće oko 3.500 mjesta.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dare

Kabrio arena" Vala baššš!!!

Zole

Uludo utučen novac,mogao se most u DOLCU izgraditi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC