• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković o predloženom minimalcu: Izbalansirati interes radnika i poslodavaca

Autor Dragana Božić

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je tokom sastanka sa predstavnicima Unije poslodavaca Republike Srpske istakao da je Vlada otvorena za dalje razgovore o iznosu najniže plate.

 Srn2023-11-15_1316229_3.jpg Izvor: Vlada RS

Višković je rekao da je neophodno doći do rješenja koje bi izbalansiralo interese radnika s jedne, i poslodavaca, s druge strane.

Višković je još jednom ukazao da dogovor o iznosu minimalne plate prevashodno treba da bude rezultat razgovora socijalnih partnera u okviru Ekonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske, te apelovao na obje strane da unutar Savjeta pokušaju postići dogovor, bez međusuobnih isključivosti po ovom pitanju, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Uvažavajući iznesene stavove predstavnika poslovne zajednice, premijer Višković je podsjetio da je Vlada Srpske preduzela niz konkretnih koraka kako bi došlo do povećanja plata zaposlenih, između ostalih i usvajanjem stimulativnog Zakona o podsticajima u privredi.

Višković je istakao da ostaju privrženi sistemskim mjerama koja će dovesti do daljeg ekonomskog rasta i standarda građana Srpske.

Predsjednik Vlade razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Unije poslodavaca Republike Srpske Sašom Trivićem, Jankom Petrovićem, Dejanom Mijićem i Zoranom Škrebićem, povodom utvrđivanja iznosa minimalne plate u Republici Srpskoj.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Zora Vidović i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE