• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trivić: Privrede entiteta ne mogu izdržati minimalac od 1.050 KM

Autor Dragana Božić

Predsjednik Vlade Radovan Višković razgovarao je sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca o prijedlogu da najniža plata u idućoj godini bude 1.050 maraka.

 Trivić o najnižoj plati Izvor: RTRS

Iz Unije poslodavaca nakon sastanka su rekli da privreda ovaj prijedlog ne može podnijeti i da bi to dovelo do otpuštanja radnika i zatvaranja preduzeća.

"Nismo uspjeli ništa dogovoriti, ukazali smo na pogubnost ideje o minimalnoj plati od 1.050 KM i kako ni vlade Srpske i FBiH i generalno privreda BiH to ne može izdržati", naveo je predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić za RTRS.

Potpredsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dejan Mijić rekao je da treba da se dođe do realnog iznosa.

"Ono što je za nas neprihvatljivo to smo i iznijeli, iako niko nije rekao da to ne želi. U narednom periodu treba da dođemo do realnog iznosa plate i shvatili smo to kao želju i predsjednika Vlade i nas", istakao je Mijić.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boki

Ako si nesposoban da objezbjediš radniku pristojnu platu zatvori firmu, prodaj, nemoj izigravati biznismena preko leđa jadnih ljudi koji rintaju kod tebe zato što moraju, pa prvim prilikom pobjegnu

Boki

Uplaćuješ N.N. portalu da gura priču vas "privrednika" pa si našao i ovdje da šiljiš svoje. Tačno je da su ti minimalci nezgodni za zanatlije i male obrtnike, ali takve velike biznismene kao ti (naslijedio od tate), to su samo odricanja od extra super luksuza na obične super luksuze.

Max

Moj Trivicu, daj radnicima ono sto im sleduje a ne gurati sve sebi u dzep. Za kratko vrijeme postali ste Milioneri, a bijedu i sirotinju ko j..e

MONDO REPORTAŽE