• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidović: Budžetski prihodi za narednu godinu četiri milijarde i 659 miliona KM

Autor Dušan Volaš

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas u Banjaluci da su budžetski prihodi za narednu godinu planirani u iznosu od četiri milijarde i 659 miliona KM.

 zora vidović, ekonomija Izvor: MONDO

"Porez na dohodak i dobit planiran je u iznosu od 724 miliona KM i veći su za 14 odsto. Planirani prihodi su veći za 10 odsto u odnosu na ovu godinu", izjavila je novinarima Vidovićeva nakon sjednice Vlade Republike Srpske.

Vidovićeva je istakla da će doprinosi za penzijsko-invalidsko osiguranje biti milijardu i 496 miliona KM i biće veći za 10 odsto, indirektni porezi dvije milijare i osam miliona KM, a neporeski prihodi 404 miliona KM.

"Ukupna struktura prihoda bi trebalo da bude veća za 10 odsto. Budžetski prihodi biće veći za 389 miliona KM, što govori o dobroj kondiciji budžeta Srpske", navela je Vidovićeva.

Prema njenim riječima, Republika Srpska poštuje pravilo o nivou zaduženja od 33 i 40 odsto, što je ispod zakonskog okvira.

"Mijenjamo Zakon o porezu na dohodak, a odnosi se na male poljoprivrednike. Oni će biti klasifikovani u tri kategoprije i neće morati podnositi poreske prijave", naglasila je Vidovićeva.

Ona je rekla da poljoprivrednici koji imaju prihod manji od 12.000 KM, prema ovom prijedlogu, ne bi plaćali porez, a oni između 12.000 KM i 25.000 KM godišnje plaćali bi godišnje 200 KM.

"Prema ovom prijedlogu, oni čiji je prihod od 25.000 KM i 50.000 KM plaćali bi porez od 400 KM godišnje", navela je Vidovićeva.

SRNA

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE