• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UIO ostvarila rekordan prihod: 10,6 milijardi u 2023. godini

Autor Dragana Božić

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH Zoran Tegeltija izjavio je, povodom 20 godina rada ove uprave, da je to jedna od najvećih i najznačajnijih institucija u BiH, koja u ovoj godini bilježi rekordne rezultate.

 Zoran Tegeltija Izvor: Mondo - Slaven Petković

"U ovoj godini biće ostvareni prihodi veći od 10,6 milijardi KM, što je za oko 700 miliona KM više u odnosu na prethodnu godinu", istakao je Tegeltija uoči svečanog prijema u Muzeju savremene umjetnosti u Banjaluci, povodom 20 godina rada UIO BiH.

On je naglasio da je, u odnosu na početak rada UIO, ovaj rezultat pet puta bolji od prve godine rada Uprave, i istakao da je to rezultat rada zaposlenih.

"Morali smo obraditi više od 2,2 miliona carinskih deklaracija, unijeti u sistem i iskontrolisati više od 650.000 poreskih prijava. Znamo da možemo i trebamo bolje", rekao je Tegeltija.

On je rekao i da je za bolje rezultate u radu potrebna podrška zakonodavne i izvršne vlasti u BiH.

"Moramo raditi na većem broju visokoobrazovanih radnika, sa specijalističkim zvanjima. Potrebna je bolja tehnička i materijalna opremljenost UIO. To je ono što možemo očekivati i tražiti. Mi ćemo povodom 20 godina rada zahvaliti pojedincima koji su doprinosili radu UIO i obilježili rad Uprave", naveo je Tegeltija.

Svečanom prijemu u Muzeju savremene umjetnosti u Banjaluci, čiji je domaćin direktor UIO BiH Zoran Tegeltija, prisustvovala je i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, poslanici Narodne skupštine i Parlamentarne skupštine BiH, predstavnici institucija, lokalnih zajednica i preduzeća.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE