• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će se osiguravajuće kuće u RS povinovati listi sankcija OFAC-a? Objašnjenje Agencije za osiguranje

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U Agenciji za osiguranje RS kažu da su društva za osiguranje u Srpskoj dužna da u poslovanju primjenjuju sve pozitivno-pravne propise i međunarodne ugovore koje je Bosna i Hercegovina potpisala, a da Agencija nema saznanja o "novim ograničenjima".

 Osiguranja u RS i američke sankcije Izvor: Shutterstock

Banke u BiH prije toga su ugasile račune fizičkih i pravnih lica koje su pod američkim sankcijama, ali prema nezvaničnim informacijama to bi mogao da bude samo početak problema sa kojima će se svi oni susresti.

Da li će se osiguravajuće društva u Republici Srpskoj poput bankarskih organizacija morati pridržavati ograničenja u poslovanju sa pravnim i fizičkim licima koja se nalaze na listi sankcija Kancelarije za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD?

U Agenciji za osiguranja RS kažu da su društva za osiguranje dužna da u poslovanju primjenjuju sve pozitivno-pravne propise, te međunarodne ugovore koje je Bosna i Hercegovina potpisala.

Ograničenja u poslovanju, ne ulazeći u prirodu istih, su dužna da se pridržavaju društva za osiguranje čiji rad reguliše agencija. O eventualnim dodatnim ograničenjima kažu:

"Poslovi društava za osiguranje su drugačije prirode od bankarskih poslova, pa smatramo da iu slučaju eventualnih ograničenja o kojima Agencija trenutno nema nikakvih saznanja, ista neće značajnije uticati na poslovanje društava za osiguranje."

Mediji u Sarajevu objavili su prošle nedjelje da su pojedine osiguravajuće kuće za registraciju vozila u Federaciji BiH odbile saradnju s najmanje dvije osobe s tzv. "crne liste" američkih sankcija.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE