• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRASTIČAN PAD BITKOINA! Evo koliko sada vrijedi kriptovaluta!

Autor Miloš Škrbić

Analitičari su takođe izrazili zabrinutost zbog mogućnosti da bi Džoa Bajdena na mjestu demokratskog predsjedničkog kandidata mogao zamijeniti neko manje pro-kripto. Strahovi su posebno porasli nakon Bajdenovog katastrofalnog nastupa u prošlonedjeljnoj debati CNN-a.

 Pad bitkoina na berzi kriptovaluta Izvor: Andreanicolini/Shutterstock

Izgleda da je bitkoin zabilježio najveći nedjeljni pad vrijednosti u posljednjih godinu dana. Cijena bitkoina je pala na 54.122 američka dolara.

Nedjeljni pad mogao bi da iznosi više od 12 odsto, što znači da bi to bio najveći pad od početka novembra 2022. godine. Bitkoin je imao snažan početak godine nakon pokretanja američkih fondova kojima se trguje na berzi. Sredinom marta vrednost je dostigla 73.803 dolara, čime je oboren rekord.

Medijski izvještaji navode da je Mt. Gok, koja je bila vodeća svjetska berza kriptovaluta prije nego što je propala pre deceniju, mogla bi da počne da vraća bitkoine povjeriocima. Pretpostavlja se da će kreditori vrlo brzo prodati bitkoine koje dobiju, pošto je njihova vrijednost u 2014. bila svega nekoliko stotina dolara.

Strahuju da Bajden neće biti kandidat

"Pritisak prodaje i dalje je povezan sa očekivanom prodajom kreditora na neuspješnoj berzi Mt. Gok. Međutim, ubrzanje pada vrijednosti ukazuje na to da tržište pokušava da preduzme tokove kreditora“, rekao je Toni Sikamor, tržišni analitičar.

Izvor: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP / Profimedia

Analitičari su takođe izrazili zabrinutost zbog mogućnosti da bi Džoa Bajdena na mestu demokratskog predsjedničkog kandidata mogao zamijeniti neko manje pro-kripto. Strahovi su posebno porasli nakon Bajdenovog katastrofalnog nastupa u prošlonedjeljnoj debati CNN-a.

"Ono što je upadljivo u vezi sa ovim padom bitkoina je to što on dolazi dok su američke akcije i globalni indeksi akcija na ili barem blizu rekordnih vrednosti. Korelacija između bitkoina i glavnih akcija je slaba“, rekao je Antoni Trenčev, suosnivač kripto platforme NEXO.

Ethereum, bitkoin konkurent i druga najveća kriptovaluta na svijetu, pao je na 2.828 dolara. To je pad od 9 procenata, čime je kriptovaluta dostigla najnižu cijenu u više od dva mjeseca.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE