• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šulić zadovoljan posjetama: Pokazali smo da turizam u Srpskoj ima perspektivu

Autor Nikolina Damjanić

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da turizam predstavlja najveću stranu investiciju na godišnjem nivou, jer svaki dolazak turiste utiče pozitivno na razvoj lokalne zajednice.

 Dizajn bez naslova (7).jpg Izvor: MONDO

"Iako smo često bili izloženi komentarima da su ulaganja u turizam nepotrebna i suluda, rastući pokazatelji u turizmu Srpske pokazali su da se svako ulaganje višestruko isplati, a rezultati realizovanih investicija biće potpuno vidljivi kroz nekoliko godina", rekao je Šulić povodom Svjetskog dana turizma.

On je dodao da svaki strani turista koji boravi u Srpskoj utiče na rast prihoda ne samo pružalaca usluga u turizmu i ugostiteljstvu, već i trgovini i drugim uslužnim djelatnostima.

"To utiče pozitivno na razvoj lokalne zajednice i otvara mogućnosti za pokretanje dodatnih privrednih djelatnosti, posebno u seoskom području, gdje se otvara prostor za angažman seoskih domaćinstava i plasman domaćih proizvoda, kao i dodatne prihode stanovnika tih krajeva", istakao je Šulić.

On je rekao da je turizam prilika za razvoj domaće proizvodnje i plasman tih proizvoda, ali i za promociju i zaštitu kulturno-istorijskog identiteta i nasljeđa ovih prostora.

"Promocijom naših destinacija ne predstavljamo samo naše prirodne ljepote, banjske kapacitete ili gastronomiju, već predstavljamo ono što jesmo i šaljemo sliku o sebi u svijet sa svakim gostom koji nas posjeti i prenese dalje svoje utiske", naveo je Šulić.

On očekuje da Republika Srpska ove godine nadmaši prethodnu godinu kada je ostvareno rekordnih više od milion noćenja, navodeći da dosadašnji pokazatelji idu u prilog ovim očekivanjima.

"Sa iskrenim ponosom na stalni rast i razvoj turizma u Republici Srpskoj i uz očekivanja da ovakav trend nastavimo i u budućnosti, svim turističkim radnicima čestitam Svjetski dan turizma uz želje da zajednički rušimo postavljene rekorde i u narednim godinama", zaključio je Šulić.

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. septembra kako bi se u međunarodnoj zajednici podstaklla svijest o važnosti turizma i njegovoj društvenoj, kulturnoj, političkoj i privrednoj vrijednosti.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE