• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽRS: Dnevni gubitak 55.000 KM zbog prekida pruge kod Jablanice, obustavljen prevoz robe za velike kompanije

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Preduzeće "Željeznice Republike Srpske" bilježi dnevni gubitak od oko 55.000 KM zbog prekida željezničkog saobraćaja na dionici Konjic-Jablanica na području Federacije BiH (FBiH) usljed elementarne nepogode i velikog oštećenja pruge, saopšteno je iz ove kompanije.

 ŽRS vagoni Izvor: ŽRS

"Željeznice FBiH" uvele su 4. oktobra transportno ograničenje na dionici oštećene pruge, usljed kojeg je potpuno obustavljen prevoz robe "Željeznica Republike Srpske" preko dijela pružne mreže na tranzitnom pravcu Luka Ploče - Srednja Evropa, navodi se u saopštenju.

Prema prognozama i informacijama o vremenu potrebnom za ponovno uspostavljanje željezničkog saobraćaja na području FBiH, proračun "Željeznica Republike Srpske" je da su im prihodi na dnevnom nivou od prevoza robe umanjeni za više od 55.000 KM, a što direktno utiče i na poslovanje ovog preduzeća.

U saopštenju se navodi i da je željeznički prevoz robe prinudno obustavljen za komitente "Alumina" Zvornik, "Elektroprivreda Republike Srbije", "Studen-Agranu" Brčko i "Gikil" iz Lukavca.

Obustava je na snazi i za robu koja se prevozi ka i iz Luke Ploče u stanicama Doboj, Prijedor, Lukavac i Kreka, kao i tranzitne relacije iz Srednje Evrope.

Iz "Željeznica Republike Srpske" ističu da su obavijestili svoje komitente, kao i resorno ministarstvo o novonastaloj situaciji imajući u vidu da je prekidom željezničkog saobraćaja na području FBiH ugrožena i realizacija plana poslovanja, kao i znatno smanjeni prihodi iz osnovne djelatnosti.

U saopštenju se ističe da su "Željeznice Republike Srpske" u svakodnevnom kontaktu sa kolegama iz "Željeznica FBiH", na usluzi su i spremne da pruže svu potrebnu pomoć u ljudskim i tehničkim resursima u skladu sa mogućnostima u saniranju posljedica elementarnih nepogoda.

"Imajući u vidu da su `Željeznice Republike Srpske` bile u sličnoj situaciji kada je velika poplava 2014. godine uništila znatan dio pruga u Srpskoj, nadamo se što bržem saniranju posljedica, uspostavljanju prohodnosti, normalizaciji funkcionisanja željezničkog saobraćaja i nastavku nesmetanog pružanja usluga svim komitentima željezničkih usluga", navodi se u saopštenju.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

DON

A bio bi dobitak 55000 KM da je sve uredno!? Dnevni prihod toliki pa uzmete mjesec dana... uuuhhh opasna kompanija...

MONDO REPORTAŽE