• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić potpisao sporazum sa dvije kompanije iz Slovenije i Austrije

Autor SRNA

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić danas je, u ime Vlade Srpske, potpisao Sporazum o saradnji sa predstavnicima kompanija "Interenergo" iz Slovenije i "KI-Kelag internešnel" iz Austrije.

Ovim sporazumom je kompanijama data mogućnost ulaganja u projekte u sektoru energetike.

Riječ je o investiranju u sektoru energetike, naročito u oblasti hidroenergije u Republici Srpskoj, nakon što se izvrše istraživanja hidropotencijala i definišu mogućnosti izgradnje objekata.

Pročitajte i ovo

Potpisnici sporazuma izrazili su spremnost da istraže mogućnosti realizacije projekata i u oblasti solarne energije i vjetroenergije, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

Đokić je rekao da je Vlada Republike Srpske podržala nastavak saradnje sa ovim investitorima, imajući u vidu višegodišnje iskustvo u oblasti obnovljivih izvora i dosadašnja ulaganja ovih kompanija u izgradnju energetskih objekata na teritoriji Srpske.

On je podsjetio da su "KI-Kelag internešnel" i "Interenergo" posredstvom svojih kćerki firmi iz Banjaluke "EHE" i "LSB elektrane", već uspješno realizovali tri projekta u Republici Srpskoj, odnosno izgradili su tri male hidroelektrane "Novakovići", "Zapeće" i "Medna", ukupne investicione vrijednosti oko 85 miliona KM i da su se do sada pokazali kao respektabilan investitor.

Investitori su zahvalili Đokiću za dosadašnju saradnju i zalaganje, koju su ocijenili veoma usješnom, te su izrazili uvjerenje da će ta saradnja biti još više unaprijeđena u budućnosti.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE