• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog sistematizacije i penzije: UIO zapošljava 133 nova radnika

Autori mondo.ba Autori Bojana Živanić

Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) odobreno je u 2020. godini zapošljavanje 133 nova radnika, za čije će plate u ovoj godini biti izdvojeno oko dva miliona i 28 hiljada maraka.

 Zbog sistematizacije i penzije: UIO zapošljava 133 nova radnika Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Kako je navedeno u Odluci o odobravanju zapošljavanja pomenutog broja radnika, UIO će između ostalog zaposliti inspektore, carinike, kao i stručne saradnike iz različitih oblasti.

"Za tekuće izdatke će za 2020. godinu biti izdvojena sredstva u iznosu od dva miliona i 437 hiljada KM. Ukupan iznos će se koristiti za bruto plate i naknade u iznosu od dva miliona i 28 hiljada maraka, i za naknade troškova uposlenih u iznosu od 409 000 KM", navedeno je u pomenutoj odluci.

Pročitajte i ovo

U Upravi za indirektno oporezivanje BiH kažu da je Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta u UIO sistematizovano ukupno 2.879 izvršilaca, dok se, kako kažu, godinama unazad za UIO u okviru budžeta odobrava iznos za plate za 2.458 službenika.

"Na početku 2020. godine u Upravi je bilo zaposlenih 2.425 službenika (u Upravi 2.415 i u Upravnom odboru UIO 10)", pojašnjavaju u UIO za Mondo.

U opisanim okolnostima, dodaju u Upravi, a imajući u vidu i predstojeće prestanke radnih odnosa po osnovu odlaska u penziju i po drugim odnosima, neophodno je da se Upravi odobri zapošljavanje dodatna 133 službenika.

"Ovo je neophodno da bi UIO osigurala potpuno normalno i nesmetano funkcionisanje i obavljanje svih poslovnih procesa, prije svega učinkovitu naplatu indirektnih poreza, ali i ispunjavanje svih zadataka koji se pred Upravu postavljaju", naglasili su u UIO.

Kako navode, kada je u pitanju starosna struktura zaposlenih u UIO, trenutno je 40,5 odsto zaposlenih starije od 50 godina. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE