• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U trgovinama i skladištima ima dovoljno robe, neće biti nestašice

Autor SRNA

U veleprodajnim i maloprodajnim trgovinskim objektima u Republici Srpskoj ima dovoljno prehrambene robe, a u firmama u domaćoj prehrambenoj industriji na stanju je dovoljno zaliha, saopšteno je iz resornog ministarstva.

 Trgovine u RS roba nestašica  Izvor: Guliver/Getty /Thinkstock

"Nema potrebe za bilo kakvim strahom da će doći do nestašice", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Iz Ministarstva navode da svakodnevno prate stanje zaliha robe u prehrambenoj industriji Srpske, te napominju da se, paralelno s tim, proizvodnja primarnih poljoprivrednih proizvoda u Srpskoj odvija nesmetano.

"U zalihama koje ima naš prehrambeni sektor ima dovoljno količina zamrznutog mesa, sirovina i gotovih proizvoda od mesa, brašna i pšenice, prerađenog voća i povrća, kao i mlijeka i mliječnih proizvoda", dodaje se u saopštenju.

Prema podacima iz poljoprivrednih apoteka, povećana je potražnja za repromaterijalom za sjetvu, pa se očekuje povećanje sjetvenih površina u predstojećoj proljetnoj sjetvi, što će obezbijediti i više hrane na tržištu.

"Povećanoj tražnji repromaterijala za proljetnu sjetvu svakako doprinosi i redovna isplata podsticaja, a podsjećamo da je isplata svih obaveza iz prethodne godine obavljena u rekordnom roku, kako bi se poljoprivrednici na vrijeme mogli pripremiti za proljetnu sjetvu", ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske naglašavaju da će isplata podsticaja biti nastavljena nesmetano i u narednom periodu.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE