• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U FBiH 15.331 osoba ostala bez posla od početka pandemije

Autor SRNA

Broj zaposlenih u Federaciji BiH od početka pandemije virusa korona do danas smanjen je za 15.331 lice, rekao je direktor Poreske uprave FBiH Šerif Isović.

 U FBiH 15.331 osoba ostala bez posla od početka pandemije Izvor: Sean Gallup/Getty Images Europe

Isović je na konferenciji za novinare rekao da su zaposlenici Poreske uprave FBiH u proteklih 13 dana obradili više od 24.000 prijava i odjava u registrima poreskih obveznika.

"Nažalost, imamo situaciju da su od ukupno 24.507 obrađenih prijava, negdje oko 4.580 bile prijave novih zaposlenika, te oko 19.000 odjava. To u nekom prebijenom stanju znači da se broj zaposlenih u FBiH smanjio za 15.331", naveo je Isović.

On je rekao da je Poreska uprava FBiH redukovala kapacitete kako bi preduzela sve aktivnosti i mjere koje je predložila Vlada FBiH zbog pandemije izazvane virusom korona.

"Mi smo odmah na početku epidemije reagovali na način što smo najveći dio naših zaposlenih poslali da iskoriste godišnje odmore iz prošle godine, a da oni drugi koriste 15 dana godišnjeg odmora iz ove godine. Zatim smo preduzeli mjere zaštite poreskih obveznika, građana i zaposlenika. Morali smo ograničiti ulazak stranaka u Poresku upravu. S tim ograničenjem svakodnevno nalazimo mehanizme nove komunikacije s poreskim obveznicima", pojasnio je Isović.

On je dodao da su od 1. aprila omogućili poreskim obveznicima novu uslugu, da elektronskim putem mogu izvršiti uvid u svoju poresku karticu.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE