• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korona nije zaustavila gradnju autoputeva u BiH

Autori mondo.ba Autori Bojana Živanić

Uprkos novonastaloj situaciji sa koronavirusom infrastrukturni projekti gradnje autoputeva i povezanih objekata u Srpskoj i Federaciji BiH nisu zaustavljeni.

 autoputevi rs koridor vc most na savi Izvor: Mondo/ Goran Sivački

„Naša dva aktuelna gradilišta su most na Savi u Gradišci i "Koridor pet-ce" i ni na jednom od dva gradilišta radovi nisu stajali“, potvrđeno nam je u "Autoputevima Republike Srpske."

Pojašnjenja radi, kada je u pitanju "Koridor pet-ce" koji prolazi kroz Srpsku, radi se o dionionici od petlje Rudanka (Kostajnica) do petlje Johovac(Tovira).

Još o autoputevima

Kako je navedeno, ukupna dužina ove dionice je 6,1 kilometar, a ona počinje na području sela Tovira na desnoj obali Bosne, gdje je planirano da se preko petlje Johovac projekat poveže sa postojećim autoputem Banjaluka - Doboj.

„Trasa nastavlja ka jugu, prateći prugu duž doline rijeke Bosne i presjeca prugu preko nadvožnjaka južno od sela Kostajnica. Petlja Rudanka je planirana u zoni između pruge i rijeke. Nakon petlje, trasa prelazi preko rijeke Bosne i preko pristupnog puta dužine oko jedan kilometar povezuje se na postojeći regionalni put“, navedeno je u opisu na zvaničnoj stranici Autoputeva RS.

Istovremeno direktor "Autocesta FBiH" Adnan Terzić izjavio je ''Avazu'' da će do novembra Federacija novih 11 kilometara autoputa. Radi se o dionicama Drivuša – Klopče, Klopče – Donja Gračanica i o dijelu dionice Donja Gračanica - Vraca, koje će biti završene do oktobra. Time će biti kompletirana zaobilaznica oko Zenice.

Terzić je objasnio da je za vrijeme epidemije koronavirusa izgradnja "Koridora Vc" u FBiH trajala predviđenom dinamikom. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE