• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Federaciji protestovali mali privrednici, traže smjenu Vlade

Autor SRNA

Vlasnici malih poslovnih subjekata danas su u podne širom Federacije BiH /FBiH/ zatvorili svoje poslovne objekte na jedan čas, zahtijevaći smjenu federalne Vlade koja ih je, kako navode, u vrijeme pandemije ostavila na cjedilu.

 U Federaciji protestovali mali privrednici, traže smjenu Vlade Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

"Prije dva mjeseca su zabranili poslovanje brojnim malim biznisima i zanatima, te su ih ostavili na cjedilu. Vlast, pogotovo u Federaciji BiH, ništa nije preduzela, a `korona zakon` koji su nedavno donijeli još nije sproveden, nisu isplatili doprinose za mart i april", rekao je lider grupe malih preduzetnika Ejub Kučuk, navodeći zbog čega traže smjenu Vlade FBiH.

On je osudio "bahato ponašanje vlasti i korupciju", te aferu zbog nabavke respiratora, ističući kako niko od njih neće da se odrekne ni dijela plata.

Možda će vas zanimati

"U privredi je potpuno drugačije situacija, 43.000 ljudi je ostalo bez posla, ogroman je pad prometa, a kad je firmama odobren rad desio se pad poslovanja od više od 50 odsto. Mnogi koji su sačuvali radnike tek sad ih moraju otpustiti", ukazao je Kučuk.


Vlasnici malih poslovnih subjekata su sa svojim radnicima na radnjama okačili zahtjeve za koje se zalaže "Fejsbuk" grupa "Glas malih biznisa".

Grupa "Glas malih biznisa" je u kratkom roku skupila više od 48.000 članova na društvenim mrežama, a tokom pandemije predložili su niz mjera ka svim nivoima vlasti, prenose federalni mediji.

U najavi skupa potencirali su da traže ostavke federalnog premijera Fadila Novalića i ministra finansija FBiH Jelke Milićević.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE