• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslodavci se zahvalili Vladi RS zbog produženja radnog vremena kafićima i restoranima

Autor mondo.ba

Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma RS (HORECA) zahvalilo se danas Vladi Republike Srpske i Republičkom štabu za vanredne situacije jer su prihvatili inicijativu ovog udruženja i produžili radno vrijeme ugostiteljskih objekata za jedan čas.

 Horeca zahvalili se Vladi za duže radno vrijeme Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Sigurni smo da će duže radno vrijeme u značajnoj mjeri uticati na očuvanje velikog broja radnih mjesta što je u ovom trenutku prioritet svih prioriteta, i očekujemo od svih građana i poslodavaca odgovornost u poštovanju epidemiloških preporuka kako više ne bi došli u situaciju uvođenja restriktivnih mjera, koje sigurni smo, ne bi mogli izdržati," piše u saopštenju udruženja.

"HORECA" poziva sve članove da poštuju radno vrijeme do 24:00 i prijave sve zlupotr

Pročitajte i ovo

 ebe ugostitelja u Republici Srpskoj jer u slučaju pojave novih klastera zbog neodgovornosti pojedinih ugostitelja, kako se navodi, posljedice bi snosili svi.

"Takođe, pozivamo Inspektorat Republike Srpske, lokalne inspkecije i sve kontrolne organe da pojačaju rad na terenu i kazne neodgovorne poslodavce, posebno one koji ne poštuju radno vrijeme i ne pridržavaju se epidemioloških mjera propisanih od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Pokažimo snagu u odgovornosti jer samo na taj način možemo obuzdati virus i na opšte zadovoljstvo svih, i poslodavaca i društva u cjelini, nastaviti sa normalnim radom i razvojem privredne grane koja je najviše pogođena virusom korona i koja zapošljava 14.000 radnika u Republici Srpskoj," kažu u udruženju.

Podsjećamo, Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma početkom jula je najavilo da će hoteli u Banjaluci biti zatvoreni ako se situacija na tržištu ne promijeni i predložili su nekoliko mjera za pomoć hotelijerima.

Nakon sastanka predstavnika udruženja sa premijerom Viškovićem 11. avgusta Vlada je najavila da će kreirati javni poziv sa utvrđenim kriterijumima kako bi privrednim subjektima u oblastima ugostiteljstva, turizma i prevoza putnika bilo omogućeno da se prijave za podršku.

Republički štab za vanredne situacije je na jučerašnjoj sjednici dozvolio rad ugostiteljskim objektima do ponoći.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE