• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Ispade i Zrinjski

Autor mondo.ba

Poslije eliminacije Željezničara u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Zrinjski je doživio istu sudbinu u Ligi šampiona. “Plemići” porazom 2:0 od Maribora oprostili se od Evrope.

Šampion BiH završio je nastuo u kvalifikacijama za Ligu šampiona u drugom kolu. U dve utakmice, bolji od Zrinjskog bio je Maribor.

Prvi meč ova dva tima završen je 0:0, a u revanšu igranom večeras na stadionu Ljudski vrt Maribor je slavio 2:0 i prošao u treće kolo.

“Plemići” su se držali dobro u prvom poluvremenu i zaprijetili u 13. minuti preko Đurića, ali nisu uspjeli zatresti mrežu domaćina.

U finišu prvog poluvremena Maribor je napadao, a Dujković je uspio da spasi svoj gol pet minuta prije odlaska na odmor poslije šuta Ibrahimija.

Kada se činilo da će Zrinjski uspjeti da zadrži “nulu” u prvom poluvremenu, na scenu je stupio Vršič i golom u posljednjem minutu prvog dijela doniop prednost domaćinu.

Tada je bilo jasno da fudbaleri Zrinjskog moraju u nastavku da zatresu mrežu Jasmina Handanovića, rođaka mnogo poznatijeg čuvara mreže Intera, Samira, a blizu toga bili su u 50. minutu kada je Stojkić šutirao iz slobodnog udarca. Lopta je međutim otišla preko gola.

Sedam minuta kasnije golman Zrinjskog oborio je u svom šesnaestercu Stojanoviča a sudija Sergej Lapočkin pokazao je na bijelu tačku. Ibrahimi je bio precizan za vođstvo od 2:0.

Do kraja utakmice Maribor je kontrolisao igru, a najbolju priiliku za Zrinjski desetak minuta prije kraja imao je Nikolić ali rezultat se nije mijenjao.

Fudbaleri AMribora u trećem kolu kvalifikacija z Ligu šampiona igraće protiv Makabija iz Tel Aviva.

Maribor – Zrinjski 2:0 (1:0), prvi meč 0:0

SASTAVI:

Maribor: Handanović, Šuler, Rajčevič, Viler, Filipović, Ibrahimi, Derviševič (od 81. Mertelj), Vršič, Stojanovič, Tavares (od 71. Bohar), Mendi (od 87. Fajić),

Zrinjski: Dujković, Graovac, Blajić, Stojkić, Katanec, Radulović, Šćepanović, Stojanović (od 75. Radeljić), Đurić (od 67. Kordić) , Pehar (od 60 Simeunovič), Nikolić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

dexia

Klubovima iz BiH dočekati avgust u Evropi biće pravi podvig.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC