• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Hrvatska može da bude evropski prvak

Autor mondo.rs

Robert Prosinečki će za vikend debitovati kao selektor Azerbejdžana u takmičarskoj utakmici. Govorio je za goal.com o šansama svoje zemlje na Evropskom prvenstvu 2016. godine. Optimista je.

 Prosinečki: Hrvatska može da bude evropski prvak Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Robert Prosinečki će u subotu prvi put voditi selekciju Azerbejdžana u zvaničnoj utakmici. Debitovaće u kvalifikacionom meču za EURO 2016. godine protiv Malte.

U razgovoru za Goal.com, Prosinečki je govorio o tom debiju, ali se dotakao i reprezentacije svoje zemlje i šansama Hrvatske na predstojećem Evropskom prvenstvu.

On je optimista!

"Ova ekipa je jača od one iz 1998. godine. Reč je o talentovanoj generaciji koja sigurno može nešto da napravi na EP u Francuskoj, uz malo sreće možda ga i osvoji. Ima mnogo reprezentacija koje su napredovale, ali ova Hrvatska može da postigne nešto veliko. Danas su tu zvezde poput Modrića, Rakitića, Kovačića i Mandžukića koji igraju za najveće klubove sveta. Sa takvim igračima moraš razmišljati o velikim stvarima", kaže Prosinečki.

O svom debiju na klupi Azerbejdžana kaže da će to za njega biti posebna utakmica.

"Igramo svaka tri meseca, ali ja sam selektor i odlučio sam da ostanem ovde i gledam igrače u domaćoj ligi. Nemac Berti Fogts je napravio mnogo dobrih stvari u šest godina, ali ako nemaš rezultate, svi misle da si loš. Ovo će za mene biti posebna utakmica i daću sve od sebe da pripremim ekipu najbolje što mogu. Najbitnije je promeniti njihov mentalitet, a on mora da bude pobednički. Azerbajdžan ulaže u fudbal, a to znači da će kad-tad ubrati plodove", uveren je Prosinečki.

Azerbejdžan je u grupi sa Hrvatskom, a Prosinečki ističe da će i taj meč biti poseban za njega.

"Utakmica protiv Hrvatske biće mi posebna, a mi ćemo dati sve od sebe, bez prevelikih iluzija, jer su Hrvatska, ali i Italija, reprezentacije koje imaju igrače za finale Eura. Mi nismo u dobroj situaciji u ovim kvalifikacijama, ali verujem da imamo veliki potencijal za budućnost. Imamo mnogo mladih fudbalera i državu koja puno ulaže u fudbal i infrastrukturu pa je ovo zato lep posao. Verujem da će, Azerbejdžan u budućnosti, moći da se nosi sa svim reprezentacijama, ne kažem da će pobediti Španiju, ali će biti kompetitivan".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC