• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leh nosi 2:0 sa Koševa u Poljsku

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva poraženi su od Leha 2:0 i imaće težak zadatak u revanšu drugog gola kvalifikacija za Ligu šampiona. Još jedan evropski poraz bordo tima na Koševu.

 UŽIVO Liga šampiona kvalifikacije Sarajevo - Leh Izvor: MONDO/Samir Cacan

Šampion BiH loše je krenuo u pohod ka Ligi šampiona.

U utorak uveče na Koševu: Sarajevo - Leh 0:2 (0:1) /Hamailainen 40, Tomala 62/

Dva olako primljena gola u mreži Oštrakovića za veliku prednost poljskog Leh poslije prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, odigranoj u utorak uveče na prilično ispunjenom Koševu!

Gosti su bili bolji protivnik i opravdali ulogu favorita, iako je i Sarajevo imalo prilika, posebno u prvom poluvremenu da napravi nešto više u prvoj utakmici sezone.

Još jednom Sarajevo nije uspjelo da na svom stadionu Koševu ostvari pobjedu, i ne samo to, nastavljen je taj niz poraza na domaćem terenu.

Prošle godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Sarajevo je prolazilo u drugom i trećem kolu, ali pobjedama u gostima protiv Haugesunda i Atromitosa, dok su protivnici slavili na Koševu u prvim utakmicama.

Ovog puta Sarajevo će u Poljskoj morati odigrati daleko bolje, jer je Leh znatno jača ekipa od Norvežana i Grka, a za razliku od njih, sa Koševa ne nosi jedan već dva gola prednosti.

Do nje je došao zahvaljujući neopreznosti domaćih fudbalera, ali i možda (ne)srećnom spletu okolnosti kod prvog pogotka, kada je Sarajevo bilo bez jednog igrača na terenu, i to štopera Milana Stepanova.

Bivši reprezentativac Srbije, koji je ovog ljeta stigao u Sarajevo, poslije jednog vazdušnog duela sa Kovnjackim morao je van terena zbog povrede glave, ali nije mogao odmah da se vrati poslije ukazane pomoći, jer je čekao da mu donesu novi dres umjesto onog krvavog na njemu.

Dok je on čekao, Leh je probio po desnoj strani i ubacio, a Hamalainen je bio najviši u skoku i matirao Oštrakovića, koji istini za volju, snosi dio odgovornosti zbog vrlo nesigurne i loše intervencije.

Ekipa Dženana Uščuplića bila je prilično ravnopravan protivnik u prvom dijelu, iako su gosti stvarali opasnije šanse, ali u drugom nije napravila očekivani pomak u igri, dok Leh nije odustajao od ofanizvne igre.

Ona mu se isplatila u 62. minutu kada je Daglas odlično izveo slobodan udarac sa lijeve strane, na koji je pomalo zaspala odbrana Sarajeva vrlo loše reagovala. Hamalainen je svo vrijeme stajao u ofsajdu i reklo bi se unio pometnju u ekipu Sarajeva. Iako nije ni pokušao da dođe do lopte Puzigaća je instinktivno više pažnje obratio na njega nego na Tomalu koji mu je prišao s leđa, kroz ostale igrače u bordo dresovima, i glavom šutirao i pogodio za 2:0.

Poslije toga, ekipa Dženana Uščuplića, u kojoj je Benko bio odsječen bez upotrebljivih lopti, a Duljević potpuno neprimjetan, nije imala snage za preokret.

Da li će imati snage za revaš u Poznanju, vidjećemo za sedam dana, ali momci u bordo dresovima moraće mnogo bolje ukoliko žele da nastave sa takmičenjem u Evropi.

SASTAVI EKIPA:

SARAJEVO: Oštraković, Hebibović, Stepanov, Barbarić, Stojčev (od 66. Alispahić), Duljević, Cimirot, Puzigaća, Velkoski, Benko, Radovac

LEH: Burić - Kedžiora, Kadar, Kaminski, Daglas - Tralka, Lineti (od 7. Dudka) - Pavlovski, Hamalainen, Kovnjacki - Tomala

Atmosferu su pred duel na Koševu naelektrisali navijači oba kluba koji su se sinoć sukobili u Vogošći, gdje su odsjeli pristalice Leha, a epilog svega je 18 povrijeđenih osoba, od kojih je pola policajaca.

Uprkos svemu, u Sarajevo je u toku dana doputovalo još nekoliko stotina poljskih navijača koji će na Koševu bodriti svoj tim.

U taboru Sarajeva svjesni su da je poljski klub favorit, što prema riječima defanzivca bordo tima Bojana Puzigaće odgovara šampionu BiH, a trener Dženan Uščuplić zadovoljiće se i neriješenim ishodom.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

TOK UTAKMICE:

DRUGO POLUVRIJEME

- Kraj utakmice

- Publika na zapadnoj tribini polako napušta Koševo

- 90 - Slobodan udarac za Sarajevo, ponovo ofsajd

- 84 - Pokušaj Bekića poslije solo prodora je izblokiran. Burić siguran nakon kornera.

- 82 - Opasno pred golom Leha poslije slobodnog udarca sa lijeve strane, međutim, dosuđen je ofsajd, opravdano.

- Domaći navijači pružaju izuzetnu podršku svojim ljubimcima, uprkos lošem rezultatu.

- Gosti ne odustaju od ofanzivne igre

- 70 - Stepanov je ponovo na travi poslije jednog sudara. Srećom, brzo se pridigao

- 68 - Puzigaća je probao šut, lopta odlazi pored gola

- 62 - GOL ZA LEH! Daglas je odlično izveo slobodan udarac, a Tomala dobro skočio pored zaspale odbrane Sarajeva i matirao Oštrakovića

gol Tomale za 2:0 Leha
Izvor: YouTube

 - 61 - Dobra akcija Sarajeva i dobar pokušaj Benka poslije povratne lopte sa desne strane, ali direktno u dobro postavljenog Burića

- 55 - Dobar dribling Duljevića koji je odmah potom šutirao sa 20-ak metara, međutim, lopta odlazi preko gola

- 52 - Sada prodor Sarajeva po desnoj strani, ali loš centaršut. Benko i dalje bez dobrih lopti.

- 50 - Prodor Poljaka po desnoj strani, ali Oštraković hvata loptu poslije centaršuta

- Počelo je drugo poluvrijeme. Na zagrijavanju je nekoliko igrača Leha.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

PRVO POLUVRIJEME

- Kraj prvog poluvremena

- Igraće se dva minuta sudijske nadonkade u prvom dijelu

- Stepanov je morao da mijenja krvavi dres, to je bio razlgo zašto nije odmah mogao na teren

- GOL za LEH! Gosti su iskoristili nedostatak Stepanova koji je čekao dopuštenje sudije da uđe u igru, a Hamelainen je dobro skočio na centaršut s desne strane i zabio za vođstvo LEHA 1:0

...
Izvor: You Tube

- Kovnjacki je napustio teren ipak zbog povrede, a Stepanov čeka da uđe sa zavojem na glavi

 - Ništa od opasnosti, a Poljaci su povukli dobru kontru iz koje su dobili korner. Na kraju je Kovnjacki šutirao glavom pored gola, a tom prilikom se sudario sa Stepanovim pa su morale da intervenišu medicinske ekipe.

- 33 - Nova prilika za Sarajevo, biće korner

- 32 - Odlična kontra Sarajeva i sjajna prilika za Velkoskog, koji ulazi u šesnaesterac sa lijeve strane ali pogađa golmana, možda bi bilo bolje da je uputio pas desno za Benka

- 30- Stopostotna šansa za Leh, prvo je Tomala pogodio prečku, potom je neko u odbrani izblokirao novi šut, a zatim je uslijedio novi šut, srećom pored gola Oštrakovića

- 24 - Lopta ubačena u šesnaesterac Leha poslije slobodnjaka sa desne strane, ali neko od fudbalera u bordo dresu je šutirao daleko od gola

- 22 - novi korner za Leh, ali odbrana Sarajeva sigurna

- 16 - Prvi korner za Sarajevo, ali ne baš dobro ubacivanje i nema opasnosti po goste

- 15 - Opasno ubacivanje sa lijeve strane u šesnaesterac Sarajeva ali jedan igrač kasni na tu loptu

- 8- Dobra prilika za Sarajevo. Stepanov je uputio odličnu dugu loptu za Benka koji je sa nekih 15-ak metara odmah šutirao, ali pored gola.

- Već u sedmom minutu gosti su primorani da mijenjaju. Umjesto Linetija, koji je povrijeđen ušao je Dudka.

- Dobra prilika za Leh, ali Puzigaća u posljednjem trenutku reaguje i spašava svoj gol, nema ni kornera

- Prvi korner za goste u petom minutu, Oštraković boksuje

- Sudija Paolo Valeri iz italije dao je znak za početak utakmice

- Igrači Leha pred zagrijavanje dočekani su zvižducima, ali čula se i podrška navijača Leha, kojih bi prema procjenama večeras moglo biti i nešto manje od hiljadu

- Štoperski par Sarajeva na ovom meču čine pojačanja iz ovog prelaznog roka Stepanov i Barbarić

- U ekipi Dženan Uščuplića nema kapitena Ivana Tatomirovića zbog suspenzije, a kapitensku traku večeras nosi Gojko Cimirot

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC