• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac izborio plej-of! Crveno-plavi nadigrali Mrkonjićane u Boriku, Igokea m:tel slavila u Tuzli

Autor Dragan Šutvić

Košarkaši Borca su izborili plasman među četiri najbolja tima u Ligi 6.

 Košarka Liga 6 Borac pobijedio Mladost Izvor: Slaven Petković - Mondo

Poslije osmog kola Lige 6, igrači KK Borac Banja Luka izborili su plasman u plej-of!

U dvorani Borik su crveno-plavi trijumfovali nad mrkonjićkom Mladosti, te petoplasiranoj Slobodi, koja je večeras poražena pred domaćom publikom u duelu sa Igokeom m:tel, odmakli na tri pobjede:

BORAC BANJA LUKA – MLADOST 80:73
(23:16, 30:18, 11:15, 16:24)

Imala je ekipa Borca poslije prva dva desetominutna kvartala prednost od 19 poena (53:34), a u pojedinim trenucima drugog perioda Borčev plus iznosio je i 23 poena. Na ulasku u posljednju četvrtinu bilo je plus 15 za Kašćelanov tim (64:49), koji je, "opijen" visokim vođstvom, početkom odlučujućeg perioda "povukao ručnu".

Iskoristila je to posljednjeplasirana ekipa Lige 6 i pred posljednjih osam minuta zaostatak smanjila na samo pet poena (64:59), ali je u narednih par minuta domaći tim kreirao seriju 8:1 za plus 12 pred posljednjih pet i po minuta (72:60), čime su ovaj meč i definitivno prelomili.

Pet igrača je u Borcu imalo dvocifren broj poena, a prednjačio je Vuk Bošković sa 17. Dva manje je imao Sani Čampara, kapiten Srđan Gavrić se zaustavio na 13, dok su Radoš Šešlija i Džerod Vest imali po deset.

Kad je riječ o gostujućem taboru, Bogdan Mikavica i Dejan Ćup su uknjižili 17 poena, dok su Matija Popović i Orhan Špago imali po deset.

SLOBODA - IGOKEA M:TEL 69:79
(23:19, 8:24, 22:18, 16:18)

Izvor: Slaven Petković - Mondo

KK Borac Banja Luka je na istom omjeru sa Igokeom m:tel, koja je, prije svega, zahvaljujući odlično odigranoj drugoj četvrtini stigla do trijumfa nad tuzlanskim crveno-crnima.

Nakon što su poslije prvih deset minuta "igosi" kasnili četiri poena za Tuzlacima (23:19), u drugoj dionici su im dopustili da postignu samo osam, dok su na drugoj strani oni uknjižili 24, za plus 12 (31:43) pred drugih 20 minuta.

Bilo je u par navrata, tokom pretposljednjeg dijela, i plus 17 za goste (39:56, 42:59), je domaćin na dva i po minuta prije kraja meča uspio da priđe favorizovanom timu Marka Cvetkovića na samo šest poena (67:73), ali je Igokea m:tel trojkama Marka Jeremića i Koste Kondića definitivno završila ovaj duel.

Marko Jošilo je odigrao sjajan meč, postigavši 14 poena i upisavši čak 15 skokova, dok je najveći broj poena u pobjedničkom taboru (17) uknjižio Dragan Milosavljević. Kosta Kondić i Goran Filipović su postigli po 12, dok je jedan manje imao Marko Jeremić.

Tuzlake je vodio Asim Gutić sa 20 poena, dok je Karim Lamont Bruton imao 16.

LIGA 6 – 8. kolo

Široki – Bosna Meridianbet 76:67

Sloboda – Igokea m:tel 69:79

Borac Banja Luka – Mladost 80:73



Standings provided by Sofascore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC