• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Herta (može da) sanja Ligu šampiona?

Autor mondo.rs

U prvom meču 29. kola Bundeslige, Herta iznenađujuće osvojila samo bod na svom terenu protiv "fenjeraša" Hanovera. Novi gol Vedada Ibiševića.

Samo bod od mogućih šest u posljednja dva kola Bundeslige, udaljava Hertu od direktnog plasmana u Ligu šampiona.

Istina, tim iz Berlina i dalje drži treću poziciju, ali pratioci Borusija iz Menhengladbana, Bajer Leverkuzen, pa i Šalke i Majnc, ukoliko slave u ovom kolu, doći će na korak od pozicije da se bore za najjače evropsko takmičenje.

Večeras neprepoznatljiva Herta, koja je veći dio sezone igrala odlično i zauzela mjesto koje vodi direktno u Ligu šampiona, nakon debakla u prošlom kolu 0:5 protiv direktnog konkurenta za plasman u evropsku elitu Borusije iz Menhengladbaha, napravila je još jedan kiks i odigrala neriješeno na svom terenu protiv "fenjeraša" Hanovera, čime je ponovo pokazala da je u krizi rezultata, ali i igre.

HERTA - HANOVER 2:2 (1:1)

Samo što je utakmica počela, lopta je završila u mreži Hanovera, koji je jednom nogom već u Cvajti. U trećem minutu Marvin Platenhart centrirao je sa lijeve strane, a na pravom mjestu deveti put ove sezone našao se bh. reprezentativac Vedad Ibišević i pospremio loptu u mrežu.



Minut kasnije sjajna prilika za goste. Golman Berlinaca Rune Jarštajn izgubio je loptu u svom šesnaestercu, a zatim sjajno reagovao nakon šuta Ufea Beha i izbacio loptu u korner. Nova šansa uslijedila je nakon udarca iz ugla, ali ovaj put sreće nije imao Manuel Šmidebah. Pogodio je samo stativu.

Dobra igra gostiju urodila je plodom u 18. minutu, kada je Poljak Artur Sobjeh izjednačio na 1:1.

Kao da je vodeći gol uspavao domaće fudbalere, koji nisu mogli da odgovore na iznenađujuće dobru igru Hanovera. Pokazao je to i 58. minut, kada su gosti stigli do potpunog preokreta. Nesebični Kenan Karaman asistirao je Šmidebahu, koji je ovaj put precizan za 1:2.

Salomon Kalu je, ipak, u 72, minutu uspio da donese izjednačenje Herti. Bila je to tečna akcija domaćih, a na kraju je Julian Šiber poslao upotrebljiv pas na suprotnu stranu, a internacionalcu iz Obale Slonovače nije bilo teško da zatrese nebranjenu mrežu.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, iako je bilo po nekoliko solidnih prilika na obje strane.

Herta je upisala deseti uzastopni domaći meč bez poraza, iako se tim Pala Dardaija sigurno ne može zadovoljiti večerašnjim bodom. S druge strane, Hanover može da žali za cijelim plijenom, jer je tokom meča bio opasniji rival.

Trener Danijel Stendel stigao je do prvog boda otkako je na klupi Hanovera, prekinuvši crnu seriju od pet uzastopnih poraza.

BUNDESLIGA - 29. KOLO:

Herta - Hanover 2:2 (1:1)
/Ibišević 3, Kalu 72 - Sobjeh 18, Šmidebah 58/

U subotu:

HSV - Darmštat (15:30)
Štutgart - Bajern Minhen
Verder - Augzburg
Ajntraht - Hofenhajm
Ingolštat - Borusija Menhengladbah
Volfsburg - Majnc (18:30)

U nedjelju:

Šalke - Borusija Dortmun (15:30)
Keln - Bajer Leverkuzen (17:30)

TABELA: Bajern Minhen 72, Borusija Dortmund 67, Herta (+1) 49, Borusija Menhengladbah 45, Bajer Leverkuzen 45, Šalke 44, Majnc 44, Volfsburg 38, Ingolštat 36, HSV 34, Keln 34, Štutgart 33, Darmštat 29, Hofenhajm 28, Verder 28, Augzburg 27, Ajntraht 27, Hanover (+1) 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC