• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLOBODA: Da iskoristimo mane Beitara

Autor mondo.ba

Tuzlanska Sloboda u četvrtak (18 h) protiv Beitara iz Jerusalima igra prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Liga Evrope: Sloboda - Beitar Izvor: MONDO/Samir Cacan

U najavi utakmice na zeničkom "Bilinom polju", gdje će biti i odigran susret protiv Izraelaca, trener Tuzlaka Husref Musemić i kapiten Zajko Zeba su naglasili da je u pitanju opasan rival, ali i da kao i svi timovi ima i određene slabosti.

"Igramo važnu utakmicu protiv kvalitetne ekipe. Učinićemo sve što je do nas da odigramo najbolje, a za šta će to biti dovoljno, vidjećemo na kraju", rekao je Musemić i dodao da ima kadrovskih problema jer su van stroja Mehmedagić kao i Zec, kao i novopridošli igrači zbog "papirologije". "Ali, šta je tu je, igraće oni koji su zdravi'', prenijeli su sarajevski mediji.

Musemić je potom kratko analizirao izraelski tim.

"Riječ je o kvalitetnoj ekipi, koja ima svoje prednosti i mane. Pokušaćemo da iskoristimo njihove mane, ali sigurno da to ne zavisi samo od nas. Mi smo u startu hendikepirani što ne igramo na svom stadionu, ali ne želimo stvarati alibi. Ovo je tek prvo poluvrijeme, domaći teren ne igra neku veliku ulogu, imamo još jednu utakmicu''.

Zeba je naglasio da će igrači dati maksimum da ostvare povoljan rezultat.

"Spremni smo za meč iako nismo u takmičarskoj formi, ali ćemo dati svoj maksimum. Beitar respektujemo, ali se ne predajemo nikom. Mislim da imamo šanse da nešto napravimo", rekao je kapiten Slobode.

Utakmica Sloboda - Beitar igra se u četvrtak s početkom u 18 časova, a sudiće je Šveđanin Glen Niberg. Revanš meč je na rasporedu 7. jula u Jerusalimu.

U slučaju prolaska Slobode u drugi krug takmičenja, u drugom kolu crveno-crni bi se sastali sa pobjednikom dvomeča Banantsa (Jermenija) i Omonije (Kipar). Te utakmice će se igrati 14. i 21. jula.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC