• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludnica na dočeku olimpijaca, ovacije, baklje!

Autor mondo.rs

Srpski olimpijci, osvajači medalja u Riju, spontano zapevali himnu "Bože, pravde" dok su u zgradi Predsedništva Srbije čekali predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Naklon Živka Gocića svim olimpijcima. Veliki broj građana na dočeku.

 Ludnica na dočeku olimpijaca Srbije, ovacije, baklje!  Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Kiša, oblaci nad Beogradom. Nije baš moralo danas, danas kada su se srpski olimpijci vratili iz Rio de Žaneira.

Ali, ko mari za kišu! Hej, došli su nam naši šampioni!

Pred hiljadama ljudi, na platou ispred Doma Narodne skupštine Srbije, predstavljeni su svi srpski olimpijci (uključujući one koji nisu osvojili medalje) i svi su gotovo ostali bez daha i bez reči dok su gledali masu ispred sebe.

Ovacije su dobili osvajači medalja: Tijana Bogdanović (tekvondo), kajakaši Tomićević/Zorić, košarkašice, odbojkašice, košarkaši, rvač Davor Štefanek i vaterpolisti. Ivana Španović nije bila prisutna, jer je morala da otputuje u Lozanu na miting Dijamantske lige.

Rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje, rekao je da je ispunio obećanje dato pre dve godine.

"Rekao sam vidimo se ovde posle Rija. Ja sam svoje obećanje ispunio, a a i vi ste!", rekao je Štefanek.



Zlatni vaterpolisti Srbije su dočekani ovacijama, a kada su izlazili na binu, ostali, koji su već predstavljeni, napravili su im špalir i gurali se sa njima, kako to, recimo, čine NBA košarkaši na predstavljanjima.



"MVP", "MVP" (najbolji igrač), skandirano je Filipu Filipoviću, skandirana su i ostala imena srpskih sportista.

"Budite ponosni na ovo što stoji na ovoj bini. Ja sam najponosniji čovek na svetu što mogu da budem kapiten ove reprezentacije i deo ovog olimpijskog tima", rekao je Živko Gocić.



"Osvojili ste sveeeee", pevali su vaterpolistima ostali olimpijci.

Mnogo baklji bilo je upaljeno i kada su na binu izlazili košarkaši, ali i ostali sportisti.

"Sale, Sale", "Teo, Teo", "Radulja, Radulja", "Tijana, Tijana", "Milica, Milica", "Brankica, Brankica"... odjekivalo je centrom Beograda.

"Pre 20 godina sam bio ovde u njihovim patikama, sada sam ispred njih i počastvovan sam i srećan što iza mene stoje ovakvi šampioni", rekao je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.



Selektor ženske Marina Maljković zahvalila se na podršci koja se osećala do Brazila.

"Voljena zemljo moja, voljeni Beograde, narode moj, bili ste mojim košarkašicama i meni motiv u najvažnijoj pobedi. Najveća je radost veseliti se sa vama u našoj zemlji", rekla je ona.

Kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić su rekli da su Rio de Žaneiru osvojili srebro, a da sada, kada su izašli pred publiku u svojoj zemlji, osećaju kao da su osvojili zlato.

Tijana Bogdanović je jedva pričala:

"Dobro veče, Srbijo! Ovo je stvarno neverovatan osećaj. Hvala vam što ste nas bodrili i molim vas veliki aplauz za Milicu (Mandić) i Galeta (trener Dragan Jović)".



Selektor odbojkašica Zoran Terzić rekao je da se podrška navijača iz Srbije osećala preko okeana:

"Osećali smo vašu velik podršku i ljubav. Bilo je mnogo lakše napadati na terenu kada smo znali ko stoji iza nas. Medalja je bila naša velika, ogromna želja, ali ovo je bio naš san. Hvala vam što smo dosanjali naše snove".

Maja Ognjenović se nadovezala: "Hvala na neprospavanim noćima, ljubavi, sreći, radosti, energiji".


FOTO ZA SVA VREMENA: Deki i Vujas



Olimpijce su prethodno, u zgradi Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, primili predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar sporta Vanja Udovičić. Dok su ih čekali, sportisti su spontano zapevali srpsku himnu.

Nikolić je, zajedno sa suprugom Dragicom, i ministrom sporta Vanjom Udovičićem, ušao u salu i aplaudirao srpskim olimpijcima.

DIJAMANTSKA LIGA

Uoči takmičenja u Lozani, Španovićeva ubedljivo vodi u skoku u dalj sa 36 poena, 20 više od Amerikanke Britni Riz. Predstojeći miting biće prilika da se Ivana revanšira olimpijskoj šampionki Tijani Bartoleti, koja je takođe prijavila nastupu u Lozani. Posle Lozane, najbolje svetske skakačice u dalj se sele u Pariz, gde će miting Dijamantske lige biti održan 27. avgusta, dok je finale, kao i do sada, rezervisano za Cirih i biće održano 1. septembra.

Nedostajala je samo sjajna Ivana Španović, koja je osvojila bronzanu medalju, ali je zbog takmičenja u Dijamantskoj ligi već otputovala u Lozanu, gde će nastupiti u četvrtak.

"Vanja, Dragica i ja smo vas ispratili sa najlepšim željama. A vi ste tamo uradili sve što smo očekivali. Borili ste se najbolje što možete, a to je bilo mnogo bolje od mnogih drugih. Sada svi strepe od Srbije. Polovina vas se vratila sa medaljama, neka vam je sa srećom. Podigli ste naciju i sad mogu da vas opteretim time da su milioni strepeli svaki put kad bi neko od vas uzeo loptu, podigao ruku, napravi poen... Raširite se po Srbiji, idite da vas deca pipnu, osete, njima ste idoli", rekao im je Nikolić i nastavio:

"Hvala vam, hvala vam i hvala vam! Ne znam drugu reč kojom bih mogao da objasnim ovaj osećaj".



Vanja Udovičić je dodao da medalje govore više od bilo kojih reči.

"Sva vam čast, carevi i carice! Hvala vam!".

Osvajačica srebrne medalje u tekvondu Tijana Bogdanović je bila određena da se kao najmlađa obrati predsedniku i ministru, posebno ističući sjajnu atmosferu u celom olimpijskom timu.

Nadovezao se zlatni vaterpolista Živko Gocić.

"Svima koji su učestvovali na olimpijskim igrama, a posebno medaljašima...", okrenuo se i poklonio se svima.

Od odbojkašica Srbije predsednik je dobio loptu.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC