• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Serena i Venus Vilijams se dopingovale!?

Autor mondo.rs

Hakeri upali u sajt Svetske antidoping agencije (WADA) i objavili podatke o nekolicini američkih sportista, uključujući Serenu Vilijams. Navodno se i ona dopingovala.



Pojedini američki sportisti, koji su se takmičili na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, uključujući teniserke Serenu i Venus Vilijams, kao i gimnastičarku Simon Bajls, navodno su bili pozitivne na određene zabranjene supstance, ali je WADA to zataškala.

Ove senzacionalne tvrdnje objavljene su nakon što su hakeri (navodno iz Rusije) upali u sajt WADA i preuzeli dokumenta koja ovo potvrđuju, a potom su ih "rašili" po internetu.

Za sada, mediji u SAD i Velikoj Britaniji, nemaju ni slova o ovome, ali italijanski mediji naširoko pišu o novom potencijalnom doping skandalu.

Prema svim "hakovanim" dokumentima, navedene sportistkinje su uzimale nedozvoljena sredstva, ali su ona podvedena pod termin "terapeutska upotreba", odnosno da su uzimale te supstance kao propisani vid terapije.

Sve supstance su, međutim, na "crnoj listi" WADA.

Jedan od dokumenata, odnosno nalaza posle uzimanja uzorka Simon Bajls

Za sada nije poznato ko je "provalio" u kompjuterski sistem WADA, a mediji u Italiji nagađaju da je reč o onima koji su najviše zainteresovani - Rusima.

Poznato je da je mnogim ruskim, vrhunskim sportistima bilo zabranjeno da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, potpu Jelene Isinbajkeve, Marije Šarapove, a da je CEO Paraolimpijski tim Rusije bio izuzet iz takmičenja, zbog "sistemskog, državnog krivotvorenja rezultata kontroli ruskih sportista".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC