• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Toti mi i dalje duguje večeru

Autor mondo.rs

Siniša Mihajlović bio je strelac gola u utakmici u kojoj je počela jedna od najvećih karijera u istoriji evropskog fudbala.

Siniša Mihajlović bio je na terenu u dresu Rome, 28. marta 1993. godine, u Breši, kada je počela jedna od najvećih karijera u istoriji evropskog fudbala.

Mihajlović u 29, a Klaudio Kaniđa šest minuta ranije, tresli su mrežu Breše na "Rigamontiju" i omogućili legendarnom srpskom stručnjaku, pokojnom Vujadinu Boškovu, da u drugom poluvremenu pruži šansu anonimnom 16-godišnjaku, momku rođenom upravo u Rimu, navijaču Rome od malena.

Ispostavilo se da je to bila prva od 819 utakmica koje će u narednih 25 sezona odigrati Frančesko Toti, samo za Romu i reprezentaciju Italije.

Breša - Roma
Izvor: YouTube



Toti će 820. put na teren u nedelju, kada Torino dočekuje Romu u 6. kolu Serije A, dva dana pre nego što će "Princ Rima" napuniti punih 40 godina.

"I dalje mi duguje večeru, jer sam ja onda rekao Boškovu da mu pruži šansu za debi", našalio se trener Torina, Mihajlović, koji je od odlaska iz Rome 1994. do završetka karijere 2006. vodio žestoke borbe s Totijem, kao fudbaler Sampdorije, Lacija i Intera.

Ipak, uprkos tome što su se na terenu često "kačili", ova dvojica velikana italijanskog fudbala imala su i imaju veliko poštovanje jedan prema drugome.

"On je najbolji italijanski fudbaler u poslednjih 25 godina i zbog toga još igra", konstatovao je inače hladni i rezervisani Mihajlović, sedam godina stariji od Totija.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC