• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fofana sačuvao Petrića, Čukarički ostaje na dnu!

Autor mondo.rs

Ni posle šest kola, Čuka nema pobedu i moguće da će u nedelju osvanuti kao poslednja na tabeli. Rad bolji u prvom, gosti u drugom delu.

 Rad Čukarički 1:1 na debiju Gordana Petrića Izvor: MN PRESS

Nije pobeda, ali bar nije ni poraz na debiju Gordana Petrića!

Fudbaleri Čukaričkog izbegli su i treći poraz u nizu u Superligi, međutim bod koji nose s Banjice na Banovo brdo slaba je uteha za belo-crne s obzirom na to da su sa prethodnim trenerom Milanom Lešnjakom, privremenim Nenadom Mirosavljevićem i, od večeras, novim Petrićem osvojili samo dva od mogućih 18 bodova u poslednjih šest kola.

Domaćin je bio bolji u prvom poluvremenu, gost sateran uza zid odgovorio u nastavku pa je rezultat: Rad – Čukarički 1:1 (1:0) zapravo i najpravedniji rezultat ove borbene i ne toliko lepe utakmice koja otvara 10. kolo šampionata.

Rad: Dejanović, Ćulum, Denić, Drinčić, Jovanović, Lutovac, Ljubinković, Maraš, Mladenović, Obradović, Stanojević.

Čukarički: Petrić, Bulatović, Đurić, Fofana, Janković, Jevtić, Jovanović, Lagator, Matić, Pjasentin, Tomić.

"Građevinari", koji su i sami tražili prvu pobedu od 20. avgusta i utakmice sa Bačkom (2:1) na istom mestu, poveli su u 13. minutu posle uigrane i sjajno odrađene kombinacije iz kornera – centrirao je Mladenović, na prvoj stativi temenom glave loptu "prosledio dalje" Ljubinković, a Maraš bio na pravom mestu za prvi gol ove sezone posle četiri postignuta u prošloj.

Petrić je očigledno održao dobar motivacioni govor poljuljanoj ekipi u svlačionici, jer je Čukarički u nastavku izgledao dosta bolje, nakon što u prvih 45 minuta nije stvorio ni šansu za gol.

Već u 54, posle sjajne akcije Tomića i Bulatovića po levoj strani, Fofana je bio na pravom mestu da centaršut Bulatovića po zemlji prosledi u mrežu iza leđa nemoćnog Dejanovića. Bivšem napadaču Partizana to je bio treći uzastopni gol u Superligi, s tim da prethodna dva nisu spasila Čuku poraza u mečevima sa Napretkom i Spartakom.

Rad 1:0
Izvor: YouTube

Rad - Cukaricki 1:1
Izvor: YouTube


Računajući i Ligu Evrope, Fofana je ove sezone postigao četiri pogotka.

Ovo izjednačenje "pozvalo" je momke Nebojše Petrovića "Maradone" da i sami zaigraju angažovanije kako bi povratili rano vođstvo, ali je to do kraja utakmice uglavnom značilo mnogo duela, faulova, potezanja i natrčavanja, a malo pravih šansi za gol, tako da Rad ostaje bez pobede nad Čukaričkim kod kuće još od 2011. godine, a Čukarički ostaje samo sa jednim trijumfom u deset kola i potencijalnim padom na poslednje mesto na tabeli ukoliko Borac iz Čačka pobedi u ovom kolu.

Tu jednu pobedu u ligi, jedan od najstabilnijih i najuspešnijih srpskih klubova u poslednje dve sezone zabeležio je još 10. avgusta, takođe u meču sa Bačkom kod kuće (1:0), a od tada je odigrano šest kola.

Petrić u narednoj utakmici neće moći da računa na standardnog štopera Pjasentina, koji je nepotrebno dobio crveni karton u 93. minutu.

"Moram da budem zadovoljan rezultatom. U prvom poluvremenu smo imali ritam i posed lopte, ali u drugom smo stali, brzo primili gol i utakmica je dobila ravnotežu, u kojoj nijedan tim nije imao šansu, osim udarca Drinčića 12-13 minuta pre kraja. Čestitam kolegi, a mi ćemo napraviti analizu. Mislim da smo u jednom delu igre podbacili", rekao je trener domaćih Petrović u kameru "Arene sport".

"Generalno moram da budem zadovoljan prvom utakmicom. I Rad i mi smo se borili na sredini terena, primili smo gol iz prekida, gde smo znali da je Rad opasan i nadam se da nam se to više neće događati. Na kraju - 1:1, pozitivan rezultat za nas", rekao je šef struke Petrić i dodao da ne misli da ga čeka mnogo posla u konsolidaciji poljuljanog tima.

"Ne mislim da ima toliko puno posla, to tako izgleda zbog loše pozicije Čukaričkog na tabeli. Momci koji su selektirani imaju određeni kvalitet i ako se budu ponašali kao na ovoj utakmici, mislim da neće biti problema".

Rezultati 10. kola:

Rad – Čukarički 1:1 (1:0)
/Maraš 13 – Fofana 54/

U subotu:

Voždovac – Novi Pazar (16.00)
Metalac – Partizan (17, Arena sport)
Borac – Javor (19.00)
Crvena zvezda – Vojvodina (19, Arena sport)
Mladost – Bačka (19.00)
Napredak – Spartak (19.00)
Radnički – Radnik (19.00)

Tabela: Vojvodina 23, Crvena zvezda 22, Radnički 17, Partizan 16, Spartak 16, Mladost 15, Metalac 14, Napredak 13, Rad (+1) 12, Voždovac 11, Radnik 9, Novi Pazar 8, Javor 8, Bačka 7, Čukarički (+1) 6, Borac 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC