• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špic Donald: Dao bih pet komada...

Autor mondo.rs

Vezni fudbaler Crvene zvezde se prisetio perioda kada je u Ajaksu igrao špica, ali napominje da nikada ne bi zauzeo mesto kolegama iz tima. Donald kaže da je meč protiv Vojvodine pokazao pravu stranu crveno-belih.

 Špic Donald: Dao bih pet komada... Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je u derbiju pobedila Vojvodinu (4:1) i vratila se na lidersko mesto tabele Superlige Srbije.

Jedna od junaka trijumfa crveno-belih bio je Mičel Donald. Holanđanin je protiv Novosađana ispoljio golgeterske sposobnosti i podsetio na period kada mu je realizacija na terenu bila i glavno zaduženje.

Vezni fudbaler Zvezde je svojevremeno prošao Ajaksovu obuku za golgetera.

 "Kada sam bio mlađi igrao sam špica, ostalo je valjda nešto od toga još uvek u meni. Više volim kada postignem pogodak jakim udarcem sa dvadesetak metara, to su atraktivniji golovi. Mada, kod mene to dosta zavisi i od trenutka i atmosfere. Svaki gol mi znači i izaziva posebna osećanja. Ipak, nemam želju da postanem najbolji strelac ekipe, morao bih mnogo puta da pogodim do te titule, a neki momci ovde su to vrlo ozbiljuno shvatili", rekao je Donald za klupski sajt.

Izvor: MN PRESS


Ugo Vijeira ne mora da brine za mesto u timu.

- Da sam se našao na terenu kao špic sigurno bih postigao pet golova. Šalu na stranu, nikada ne bih zauzeo Ugu mestu, ne možemo tako lako da zaboravimo da je postigao 21 gol u prošloj sezoni i koliko je pomogao ekipi. I mi i on znamo da može mnogo bolje da igra. To se i videlo na utakmici protiv Vojvodine, stvarao je šanse, imao nekoliko izglednih prilika i samo je pitanje vremena kada će ponovo početi da niže golove. Naša snaga je u kolektivnom duhu, ako napadač ne postigne gol pokazali smo da ima ko da ga odmeni, to je najvažnije".

Čestitka za gol i pobedu stigla je i od Marka Grujića.

"Razgovarali smo posle utakmice i Marko mi je čestitao. Moram da priznam da mi on nedostaje i na terenu i u svlačionici. Gol je bio lep i, što je još važnije, postignut u veoma važnom trenutku. Na 1:1 se lako prelomi utakmica, drago mi je da je to ovog puta bilo u našu korist".

Pobeda protiv Vojvodine ulila je dodatno samopouzdanje šampionu.

"Utakmica sa Vojvodinom bila je pravo merilo naše snage - oni su dobra ekipa, imaju brze i snažne pojedince. Agresivni su u igri, to je većim delom zasluga njihovog trenera koji traži dosta od njih. Mi smo se u pravom trenutku pokazali u najboljem svetlu, drugo poluvreme je možda i najbolje koje smo odigrali ove sezone. Izgledali smo kao ona ekipa iz prošle sezone. Tada smo imali dug niz bez poraza, a sada je atmosfera bila malo drugačija. Prošla je Evropa, u derbiju smo nesrećno izgubili i sve je to ostavilo traga na nas. Ipak, najvažnije je kako odreaguješ na takvu situaciju. Naš odgovor je ovaj povratak na prvo mesto i ubedljiva pobeda. Na najbolji način smo izašli iz male krize koja nas je zahvatila", naglasio je vezni fudbaler Crvene zvezde.

Zvezda je ponovo lider...

"Vratili smo se na prvo mesto, imamo samopouzdanja, ali za mene nije bitno hoćemo li ostati prvi tokom sezone, već da li ćemo tu biti na kraju. Želimo da pobedimo svaku utakmicu do kraja, i moramo da pobedimo. Mi smo Zvezda i to je naša obaveza. Uvek moramo da budemo prvi i najbolji. Ako igramo kao protiv Vojvodine to neće biti problem. Videli smo šta sve možemo da postignemo kada igramo svi kao jedan. Timski duh je ono što donosi velike uspehe", poručio je Donald.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC