• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borusije po navici, slavio i Verder

Autor mondo.ba

Dortmundska Borusija tradicionalno na “Signal Iduna Parku” nema velikih problema u derbijima sa imenjakom iz Menhengladbaha, a tako je bilo i u subotnjem meču 15. kola Bundeslige. Pobjeda Verdera.

"Milioneri" su u posljednjih 15 domaćih mečeva protiv imenjaka iz Menhengladbaha samo jedanput poraženi, uz čak 12 pobjeda i dva remija. Trinaestu „recku“ žuto-crni su upisali u subotu popodne.

Borusija Dortmund - Borusija Menhengladbah - 4:1 (2:1)

Međutim, nije dobro počelo za domaće pošto je već u šestom minutu poslije centaršuta Oskara Venta lopta stigla do Rafela na ivicu šesnaesterca, a Brazilac je majstorski poslao u lijevi ugao - 0:1.

Prvi strijelac Bundeslige Pjer - Emerik Obamejang je uzvratio već u narednom napadu - Marko Rojs je na rubu kaznenog prostora pronašao napadača iz Gabona, koji je iz prve reagovao i pogodio mrežu - 1:1.

Osam minuta kasnije na “Vestfalenu” je viđen preokret poslije kornera Marka Bartre koji je u vođstvo domaćina pretvorio Lukaš Pišček - 2:1.

Mogli su izabranici Tomasa Tuhela do odlaska na odmor da “ovjere” novu pobjedu, ali je za malo neprecizan bio Matijas Ginter i lopta je prozujala tik iznad prečke.

Početkom nastavka Rojs je majstorski “štiklom” prevario golmana Jana Zomera, ali je napadač Dortmunda bio u nedozvoljenoj poziciji, pa je gol opravdano poništen.

Gosti su potom preuzeli primat na terenu i u nekoliko navrata opasno zaprijetili preko raspoloženog Rafaela, međutim, nije bilo potrebe za intervencijama Romana Veldenfelera.

Pobjedu, sedmu ove sezone za Dortmund osigurao je Osman Dembele u 64. minutu, da bi samo četiri minuta kasnije Obamejang udario posljednji pečat svojim 15. golom i ubjedljivo je prvi na listi strijelaca. Oba pogotka “namjestio” je ponajbolji igrač utakmice Marko Rojs.

Interesantno je bilo i u Volfsbrugu, gdje je gostovala Herta bez napadača Bosne i Hercegovine Vedada Ibiševića, koji je pauzirao zbog crvenog kartona.

“Vukovi” su poveli golom Borhe Majorala, uzvratio je berlinski tim preko Marvina Platenharta, ali je domaćin ponovo u 18. minute stigao do vođstva. Strijelac je bio Pol Seguen.

Ipak, gostima iz njemačke prestonice izjednačenje je donio Aleksander Esvajn u 69. minutu poslije odlične solo akcije I lijepog udarca koji je odsjeo u donjem lijevom uglu.

U sudijskoj nadoknadi je trijumf gostima iz Berlina osigurao Salomon Kalu iz jedanaesterca za ostanak na trećem mjestu na tabeli.

Pobijedio je i Verder poslije dugo vremena i pobjegao iz zone ispadanja. Pogodak vrijedan tri ogromna boda protiv direktnog konkurenta za opstanak Ingolštata (2:1) postigao je Fin Bartels u 76. minutu.

BUNDESLIGA 13. KOLO

Verder Bremen - Ingolštat 2:1 (1:0)

/Kruze 24, Bartels 76 - Sutner 58/

Borusija Dortmund - Borusija Menhengladbah 4:1 (2:1)

/Obamejang 7, 68, Pišček 15, Dembele 64 - Rafael 6/

Hofenhajm - Keln 4:0 (2:0)

/Vagner 8, 67, Toljan 39, Ut 89,/

Bajer Leverkuzen - Frajburg 1:1 (0:1)

/Čalkanoglu 60 - Haberer 30/

Volfsburg - Herta 2:3 (2:1)

/Majoral 12, Seguen 18 - Platenhart 16, Esvajn 69, Kalu 90+1 pen/

RB Lajpcig - Šalke (18.30)

Nedjelja

Darmštat - Hamburger SV (15.30)

Augzburg - Ajtraht Frankfurt (17.30)

Igrano u petak

Majnc - Bajern 1:3 (1:2)

/Kordoba 4 - Levandovski 8, 90+1, Roben 21/

TABELA: Bajern 30, Lajpcig (-1) 30, Herta 27, Hofenhajm 25, Dortmund 24, Ajntraht (-1) 24, Keln 22, Šalke (-1) 17, Majnc 17, Bajer 17, Frajburg 16, Augzburg (-1) 13, Menhengladbah 13, Verder 11, Volfsburg 10, Darmštat (-1) 8,  Ingolštat 6, Hamburg (-1) 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC