Muzaferija sve nade polaže u slalom

Mlada bh. skijašica Elvedina Muzaferija nije uspjela da završi kvalifikacionu veleslalom trku na Svjetskom prvenstvu u St. Moricu, ali se nada da će u slalomu biti sve daleko bolje.

0
A- A A+

Premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu u St. Moricu nije bio uspješan za mladu bh. skijašicu Elvedinu Muzaferiju.

Kvalifikacionu veleslalom trku, koja je održana u ponedjeljak, nije uspjela da privede kraju.

ŽANA NOVAKOVIĆ

Druga predstavnica BiH u St. Moricu imala je više sreće. Žana Novaković u konkurenciji 74 skijašice zauzela je 23. poziciju u kvalifikacijama i plasirala se u glavnu veleslalom trku.

"U prvoj vožnji sam pala, proklizala sam na gornju skiju, tako da nisam uspjela da završim trku, čime sam ostala bez nastupa u glavnoj trci", kratko se osvrnula talentovana bh. skijašica na prvi nastup u St. Moricu.

Muzaferija se nada da će u petak, kada su na programu kvalifikacije za slalom trku, sve doći na svoje mjesto.

"Od slaloma očekujem zaista puno. To je moja omiljena disciplina i nadam se da će sve biti daleko bolje. I ako se desi, kao u veleslalomu, da ne završim kvalifikacije, ipak ću voziti finalnu utrku", dodala je mlada bh. skijašica.

Prva trka kvalifikacija za slalom biće vožena u petak od 9:30, dok je druga zakazana za 13 časova. Dan kasnije od 9:45 skijašice će se takmičiti u prvoj finalnoj trci slaloma, dok druga trka počinje u 13 časova.

Pričitajte MONDO intervju sa Elvedinom Muzaferijom.

Ostale vijesti