• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbal i biznis u SAD: 45.000 ljudi, tek osnovani!

Autor mondo.rs

Čak 29.000 sezonskih ulaznica prodato je čim je Atlanta junajted osnovan, a na prvim mečevima tribine su krcate i peva se kao u Južnoj Americi.

Vlasnik NFL franšize, Atlanta Falkonsa, američki milijarder Artur Blank, završio je prošle godine deceniju staru ideju o formiranju fudbalskog (tj. soker) tima u prestonici Džordžija i dao mu veoma popularno ime – Junajted.

Atlanta junajted odmah je promovisan u MLS, gde bi uskoro trebalo da debituje pod vođstvom bivšeg trenera Barselone i selektora Argentine, Herarda Martina, a već na prvim Kup utakmicama pred start sezone 2017 postalo je jasno da će tek formirani tim imati paklenu podršku s tribina.

Možda bi nekome neozbiljno delovalo da klub koji je osnovan pre nekoliko meseci i koji i dalje nije odigrao prvenstvenu utakmicu u svojoj istoriji povuče iz upotrebe broj "17" iz poštovanja prema navijačima, ali i to je moguće u SAD - jer, rezultati su momentalni!



Sport koji se ranije nije profesionalno igrao u Atlanti, ekipu koja do juče nije postojala, sportiste za koje do pre nekoliko meseci nisu poznavali, bez ikakvog pitanja pristalo je da gleda 29.000 ljudi, koji su još u decembru kupili sezonske ulaznice za mečeve Junajteda, koji su za klupske boje izabrali crvenu i crnu, kombinaciju koju su popularni Falkonsi, ovosezonski učesnici Superbola, nosili u godini osnivanja (1966).

Kada je došlo vreme da ekipa debituje na "Robi Dod" stadionu kapaciteta 55.000 mesta, na kojem kao domaćin igra Džordžija Tek univerzitetski tim, član NCAA lige u američkom fudbalu, ispostavilo se da su tribine gotovo krcate i da svi navijaju kao u Južnoj Americi.

Pogledajte...



Navijači Junajteda nisu časili časa, oni već imaju četiri organizovane grupe navijača: Terminus Legion, Resurgence, Footie Mob i The Faction, koje prave zavidnu atmosferu čekajući prvu prvenstvenu utakmicu u Džordžiji.

Okupljaće se na tom zdanju do leta, odnosno 30. juna ove godine, kada će utakmicom MLS lige između Atlanta junajteda i Orlando sitija biti otvoren 1,6 milijardi skup stadion "Mercedes Benz arena", na kojem će igrati oba Blankova kluba - Junajted i Falkonsi.

Falkonsi su od 1992. do prošle godine igrali na "Džordžija domu".

Blakonva kompanija "The Home Depot" bavi se maloprodajom kućne opreme, aparata za domaćinstvo i održavanje okućnice, a poslujući u SAD, Kanadi i Meksiku i zapošljavajući 385.000 ljudi, "THD" ostvario je neto profit od preko sedam milijardi dolara u 2016. godini.

Blankovo lično bogatstvo procenjuje se na oko 1,9 milijardi dolara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC