• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O strancima: Partizan kaže - super

Autor mondo.rs

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev prvi je reagovao na odluku FSS o smanjenju broja stranaca u Superligi.

 O strancima: Partizan kaže - super Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Partizan podržava odluku Fudbalskog saveza Srbije (FSS) o smanjenju broja stranaca u timu od sezone 2017/18. Zapravo, FSS je odlučio da se vrati na pređašnju odluku o tome da budu po maksimalno 4 stranca u timu. Sada je bilo dozvoljeno 6.

"Baš podržavam tu odluku i mislim da je to pravi put za srpski fudbal. Iako se po medijima spominje da odluka Odbora za hitna pitanja FSS ne odgovara Partizanu, ne vidim zbog čega i ne sviđa mi se što i nas imenuju kao oštećenju stranu", kaže za MONDO sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

Istakao je da se Partizan, zapravo, već ponaša po ovoj novoj odluci.

"Mi smo prošlog leta formirali ekipu po pravilima koja su važila do jula, a onda je uvedeno da klub u protokolu može da ima šest stranaca. Dakle, Partizan je od prvog dana računao na četiri stranca i smatram da je to maksimalan broj i da ne bi trebalo da se ide preko. Potrebno je da stranac pravi razliku na terenu, a kada ih je više onda je to teško".

Za Partizan su od početka ovosezonske Superlige igrala četvorica stranaca - Valeri Božinov, Everton, Leonardo i Gregor Balažic. U ovom trenutku je broj isti, ali su Bugarina i Slovenca zamenili Leandre Tavamba i Mohamed El Monir.

- Marko Janković i Nebojša Kosović imaju dvojno državljanstvo - crnogorsko i srpsko.   

Smanjenje broja inostranih igrača po ekipi ponovo je aktuelizovano posle "večitog derbija" (1:1), kada je tu temu pokrenuo predsednik FSS Slaviša Kokeza.

Posle derbija, o toj temi je, na konferenciji za novinare uoči meča protiv Metalca, govorio i trener Partizana Marko Nikolić:

"Kada se to radi usred takmičenja, onda to možda jeste upravo ono o čemu ste govorili (Nikolić se obratio jednom od novinara, čija je opaska bila da je priča o broju stranaca možda način da se marginalizuje priča o suđenju na derbiju)".

Nikolić je nastavio: "Delimično sam zadovoljan učinkom stranaca, ali to važi i za domaće igrače. Igrači su igrači. Davno nigde više u svetu ne postoji podela na malde i stare, na visoke i niske, domaće i strane. To je takav laički pristup stvarima, kojima ja ne mogu da razumem, niti je pohvalno kada prodamo igrača sa 18 godina. Moja razmišljanja malo se razlikuje od tog nekog 'odomaćenog stava' da je suština svega da stavimo što više mladih igrača i što pre ih prodamo. Ne! Valjda treba da ih zadržimo što duže".                         

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC