• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokeza: Od sledeće sezone moguće manje stranaca

Autor mondo.rs

Predsednik FSS smatra da je šest inostranih igrača previše za jedan domaći klub.

 Kokeza: Od sledeće sezone moguće manje stranaca Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Posetioci 153. "večitog derbija" između fudbalera Crvene zvezde i Partizana (1:1) i gledaoci prenosa na TV Arena sport teško mogu biti zadovoljni viđenim u subotu uveče na stadionu Rajko Mitić.

Među onima koji su bili na utakmici je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza, koji je priznao da je razočaran viđenim.

"Realno se završilo, ali nisam zadovoljan kvalitetom derbija. Mislim da je moglo mnogo bolje nego što je prikazano", izjavio je "prvi čovek srpskog fudbala".

Pojedinačno gledano, čini se da je jedino napadač Partizana, Uroš Đurđević, ostavio utisak na predsednika FSS. Na pitanje da li je video nekog igrača koji zaslužuje poziv u A reprezentaciju Srbije, Kokeza je istakao trenutnog člana selekcije igrača do 21 godine.

"Ja nisam taj koji odlučuje o tome, to nije moj posao, ali lično mi se dopao centarfor Partizana, Đurđević, i mislim da on ima mesta i u A reprezentaciji".

Posebno zanimljiva izjava odnosila se na broj stranaca u domaćem fudbalu, koji trenutno dozvoljava klubovima da ih ima šestoricu u protokolu za utakmicu.

Ubuduće bi taj broj mogao da bude smanjen, čak i prepolovljen.

"FSS će za sledeću sezonu razmotriti broj stranaca u ligi. Mislim da ovim brojem od šest stranaca ne dobijemo na kvalitetu lige. Nisam video ništa specijalno od onih koji su igrali derbi. Stranci koji dolaze i koji su skupo plaćeni, trebalo bi da prave razliku, a ja to nisam video. Sigurno ćemo razmotriti ideju da se broj stranaca smanji na četiri, a možda i još manje", poručio je Kokeza.

Predsednik nacionalnog Saveza osvrnuo se na suđenje u "večitom derbiju", oko čega je bilo mnogo prašine u danima uoči utakmice.

"Kod gola Zvezde pogrešio je pomoćnik, naravno ne mislim da je bilo namerno, a što se tiče glavnog sudije, mislim da je dosta dobro odradio svoj posao".

Podsetimo, utakmicu je sudio Majo Vujović, iako je prvobitno najavljen Milorad Mažić. Kokeza smatra da najbolji srpski arbitar nije nedostajao najvećoj domaćoj utakmici, a govorio je i o polemici koja se kroz saopštenja danima vodila u medijima. Prvo je na objavu da će derbi suditi Vujović reagovao generalni direktor Zvezdan Terzić, a zatim su se javili skoro svi superligaši.

"Mažić apsolutno nije nedostajao. Ne znam koji je razlog gospodina Terzića što je podigao toliku prašinu u javnosti. Mislim da Sudijska komisija u budućnosti treba da radi kao do sada i da ne dozvoli da bilo koji pojedinac ili klub utiču na to ko će suditi derbi. Mažić je naš najbolji sudija, ali nije jedini koji treba da sudi derbi. Lično sam mislio da će suditi gospodin Jovanović, koji je naš najperspektivniji sudija i Mažićev naslednik. Sigurno će neki naredni derbi suditi Mažić, ali i drugi arbitri", zaključio je Kokeza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC