• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanu "stop", Fener napred - na F4!

Autor mondo.rs

Obradović, Bogdanović i Kalinić i ove sezone će se boriti za titulu prvaka Evrope na završnom turniru, nakon 3:0 u četvrtfinalu protiv Panatinaikosa.

Prošle sezone "počišćen" je Real, ove Panatinaikos.

Iako nije imao prednost domaćeg terena, Fenerbahče je u samo tri utakmice četvrtfinala plej-ofa ostvario cilj.

Treću godinu zaredom igraće na Fajnal foru Evrolige, treći put sa Željkom Obradovićem na klupi i Bogdanom Bogdanovićem u timu, dok će Nikoli Kaliniću to biti drugi pokušaj da se domogne titule u plavo-žutom prugastom dresu.

U istanbulskoj dvorani "Sinan Erdem" 19. maja protivnik će biti Real Madrid ili Darušafaka.

U utorak uveče, pred 13.000 gledalaca, Fenerbahče - Panatinaikos 79:61 (18:17, 19:13, 15:12, 27:19), za ukupnih 3:0.

Domaćin je u prvom poluvremenu "živeo" od slobodnih bacanja (12/15, naspram samo 1/2 "zelenih"), da bi u nastavku popravio ionako dobar šut van linije 6,75 metara i uz vanserijsku odbranu rešio pitanje pobednika.

Igrači Fenera šutirali su za tri poena 13/27, gosti samo 5/24.

Bogdanović posle dve MVP partije u Atini nije imao svoje veče. Sveden je na 10 postignutih poena, uz osam skokova i sedam izgubljenih lopti. "Upisao" se u strelce tek u 22. minutu, a polovinu svog učinka u napadu ostvario je tek kada je prednost Fenera prešla 20 poena.

Ali, košarka je timski sport i bilo je vreme da se i neki drugi igrači u Obradovićevom sastavu punim kapacitetom uključe u ovu seriju.

Bobi Dikson ubacio je 13 poena, uz četiri trojke iz šest pokušaja. Njegov zemljak Džejms Naneli dodao je 12 (trojke 3/3), a po 10 poena su pored Bogdanovića zabeležili Kalinić, Ekpe Judo (10 skokova pride) i Luiđi Datome.

U poraženom timu izdvojili su se Kejsi Rivers sa 16 i Džejms Singlton sa 12.

PAO je posle prokockanih "plus 16" u prvoj utakmici i poraza u dramatičnoj završnici druge, bio rešen da što skuplje "proda svoju kožu".

Gosti su češće bili u vođstvu u prvih 15 minuta, kada je Fener serijom od 7:0, uz trojku Nanelija na njenom kraju, preokrenuo na 32:26. Na poluvreme se otišlo sa 37:30, a nekadašnji Obradovićev klub bio je u igri do prvih minuta četvrte četvrtine, kada je prišao na 52:44.

Na krilima trojki Diksona i Nanelija, usledila je serija Fenerbahčea od 11:0, koja je išla do 17:2 i rekordnih 69:46 u 35. minutu, a to je praktično označilo kraj ove utakmice i ovog četvrtfinala.

U utorak uveče igraju još Baskonija i CSKA (21.00, rezultat 0:2), a u sredu Efes - Olimpijakos (1:1) i Darušafaka - Real (1:1).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC